Du visar för närvarande Matchrapport: FC Sampierdarenese – FC Tensta

Matchrapport: FC Sampierdarenese – FC Tensta


Efter en mycket stark och solid insats är FC Samp vidare till omgång 2 i Stockholm Cup.

Pga ett hårt tryck i Djursholm hade cupmatchen mot div6-laget FC Tensta flyttats från den ena Danderyd-kommunen till din andra och spelplanen visade sig bli bekanta Stockhagens IP.

En plan som vi inför cupmatchen mot Tenta endast hade spelat på två gånger tidigare, med lika många förluster. Men det var en laddad trupp som samlades igår, fast beslutna om att bryta negativa trender och ta första steget mot spel i Europa. Även om det är långt borta så är Stockholm Cup ett förkval till Svenska Cupen, som i sin tur har en plats till Europa League i potten. Östersund har visat att ingenting är omöjligt och vi ska följa deras motto.

Daniel Kindberg (förlåt, jag menade Mattias Büman) och Graham Potter (…Kris Muppetto) hade tagit ut en riktigt stark trupp till mötet mot FC Tensta. Vi skulle bland annat få se årsdebut från backbjässen och giganten Johan Fensby.

Trots sin ringa ålder på 36 år har Fensby under sin karriär redan hunnit med att spela upp två klubbar i Superettan (Västerås och Vasalund). Hans blotta närvaro skänker ett lugn till resten av laget och tillsammans med Uffe ”aldrig en dålig match” Åkerström visste vi att Tensta skulle få det svårt att ta sig förbi vårt stabila mittlås.

Efter att vi fått byta om i Stocksunds styrelserum (!) var det ett taggat gäng som började sin uppvärmning 30 minuter innan avspark. 5 minuter efter avsparkstid (!) lunkar dom första Tensta-spelarna in på planen och ytterligare 5 minuter senare kom resten av laget och domaren kunde äntligen blåsa igång matchen genom att ta ett högt c i lergöken. Inte en minuts uppvärmning för bortalaget alltså..

FC Tensta hade kommit till matchen med en enorm underskattning och det fick dom genast erfara när Samp-lokomotivet satte högsta fart från start.

Trots att vi tyvärr missade vår bonusstraff innan avspark så var vi överfyllda av självförtroende. Under matchens första kvart tryckte vi ner Tenta långt ner på deras planhalva och våra chanser avlöste varandra i ett rasande tempo. Närmaste var padel-proffset Jonas Widengren som träffade stolpen efter en dubbelchans i minut 14.

Bakåt var vi stabila med ett hårt jobbade försvar så vi visste att chanserna skulle komma framåt om vi behöll tålamodet. Så i minut 31 spräckte vi äntligen nollan. En av kandidaterna till Årets Nyförvärv, Tomas Lindell, lirkade fram en boll till vindsnabbe Olle Eriksson som efter några sköna dribblingar satte 1-0 bakom Tenstas slips. Underbart!

Tyvärr så lyckas Tensta peta in en kvittering i minut 40 efter en bra aktion av deras duktiga mittfältare med nummer 87.

Det kändes givetvis surt men samtidigt så hade vi mer eller mindre dominerat matchen så långt så att vi visste att vi skulle få fler chanser framåt. Bara 2 minuter senare driver Simon Eriksson upp i en fantastisk soloräd och efter att ha blivit brutalt kapad så pekade domaren på straffpunkten. Vi var rätt säkra på att han skulle skära upp en skiva salami till Tenstas syndabock men han valde till vår besvikelse en skiva gorgonzola.

Från 11 meter stegade vår målspruta Olle Eriksson fram och dunkade straffen i underkanten av ribban så resultatet 1-1 fick tyvärr stå sig fram till halvtidsvila.

Efter ett bra surr i halvtidsvilan kom vi ut och fortsatte spela fin fotboll. Tensta kom dock in mer i matchen vartefter den led men det var hela tiden vi som hade dom farligaste chanserna. I minut 85 kommer Tensta förbi längs kortlinjen och många befarade ett ledningsmål för bortalaget men då kom Uffe till undsättning i sista sekund och avvärjde inspelet. Så viktig brytning! Så kung där bak!

Just när vi börjat skissa på straffskyttar till straffsparksläggningen fick Olle en fin boll på djupet. Efter att ha snurrat upp två backar på läktaren för två varmkorv i kiosken så tittade han upp och såg en omarkerad Morgården i boxen. En smörpass senare och pang nere i målvaktens vänstra hörn. Vi trodde knappt det var sant! 2-1 i minut 90! Helt fantastiskt! Glädjen visste inga gränser och det blev en klassisk tvpuck-hög intill avbytarbänken.

Domaren hade nu 2 minuter kvar på uret och vi slet och kämpade de sista långa och jobbiga minuterna och vi lyckades hålla ut! Så skönt!

Varenda spelare i Samp stod för en superbra insats och vi kan alla vara så nöjda!

Första steget mot Europa är taget och i andra omgången väntar vinnaren i matchen mellan div7-lagen Apollon Solna FK och Sálsal FK.

Matchfakta:
1-0 Olle Eriksson (Tomas Lindell) 31′
1-1 40′
2-1 Viktor Morgården (Olle Eriksson) 90′
Ostskivor: Duran, Morgården & Hemmilä

Omgång 2 kommer att spelas på Djursholms IP, onsdag den 25 okt kl 20:00. Missa inte det! Vi lovar mer drama!

Och slutligen, om du inte redan har gjort så får du inte missa att anmäla dig till vår årsfest fredag 27 okt. För 300 kr får du en kväll med bästa underhållning, 3-rätters middag, 3 glas dryck, välkomstdrink och mycket mer. Swisha 300 kr till 123 516 7424 eller sätt in pengarna på vårt bankgiro: 167-4852

Forza Samp! Forza Lupi! 

Vinna Cupen!

# 22