Du visar för närvarande Införrapport – FC Sampierdarenese mot Tudor Arms FC

Införrapport – FC Sampierdarenese mot Tudor Arms FC

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Uncategorized

”I love the smell of napalm in the morning, smelled like victory…”

Jag vet inte varför jag tänker på Robert Duvalls stenhårde karaktär Lieutenant Colonel Bill Kilgore från kultrullen Apocalypse – men så fort det stundar division 7-premiär får jag citatet på hjärnhinnan.

En och annan bengalisk eld har ju förvisso flammat ute på Djursholms IP i samband med FC Samp-matcher, det är kanske dessa minnen som får mig att tänka på Apocalypse napalmer?

Denna unga fotbollsklubb och premiärer är egentligen långt från någon kärlekshistoria. Nästan alltid är det nervöst, nästan alltid har det inte gått som planerat. Trots att FC Sampierdarenese samlar ihop över 1000 (!) års aktiv fotbollserfarenhet, varvid Patrick Ekwall, Håkan Karlsson och Janne Pettersson står för ungefär hälften av den erfarenheten så händer det något i dessa äldre sinnen inför en premiär.

De yngre sinnena, för de finns också inom FC Samps ramverk, har kanske andra mer triviala bekymmer att hänge sig åt; typ en minskning av like:s på Instragram-kontot eller att priset på Dovas bira gått upp med fyra spänn. Vardera generation har sin typ av bekymmer. Men denna smältdeg av bekymmer möts i en vacker symbios så fort FC Sampierdareneses (för övrigt alltid nybeställda) tröja åker på.

FC Sampierdareneses spelare har efter fem år så mycket kläder att vi tillsammans skulle kunna öppna en större klädbutik. Özz Nujen som redan säsong ett hade stora bekymmer med att ta med rätt kläder – då fanns bara ett par shorts, ett par strumpor och två matchtröjor att välja på – har enligt ryktesväg legat sömnlös sedan februari över detta.

Som vanligt har mycket av krutet lagts på arbetet utanför planen. Ny hemsida (larvigt vacker för övrigt), nya kläder (no shit!), nya spelare, höstresor, intervjuer, nya sponsorer och Gud vet vad har alla välkomnats in i Samp-familjen med varm barm.

Nytt spelsystem ryktas det också om! Ska Samp överge den så oerhört trygga 4-4-2-modellen och ta sig an ”den fotboll som spelas nere på kontinenten”? Kanske. Lagledningen dribblar här med lite olika alternativ.

Men skitsamma, siffror hit och system dit, bollhelvetet ska in i mål – det är sen gammalt.

Av FC Samps femhundrasextiosju man stora trupp har följande 16 hjältar fått förtroendet till att representera klubben i 2017 först tävlingsmatch:

#2 Janne Pettersson (K) – En av klubbens tre, eller är det fyra (?) 50-plussare. Stenhård mittback med ett mjukt inre.

#3 Benjamin Toofani – Mångsidig bolltrillare som med enkelhet kan placeras överallt på taktiktavlan.

#9 Tolga Duran – Idol-torson från Marmaris! Enligt rykten nu nere på minusprocent av kroppsfetsprocenten. Får en viktig roll i år som tilltänkt toppstriker då Olle Eriksson firar familjelivets sötma.

#12 Henrik Söderlund – Precis som Toofani en mycket mångsidig spelare, vilket är en väldigt viktig egenskap för övrigt. Henrik har inför säsongen laddat upp med padeltennis och Mexiko-resor.

#22 Viktor Morgården – I en närmast obeskrivligt bra form. Har på mystiskt kort tid förvandlat sin överkropp till ett välsvarvat hav av muskelgrupper. Lär som vanligt vinna alla nickdueller och ha ett positionsspel i behov av GPS.

#27 Oskar Kiisk – Ytterligare någon bra säsong från att ta en plats i Estlands landslag. Här finns det potential till poäng! Placeras med glädje på en kant men är också en smygare för att ta en anfallsplats.

#30 Tobias Rosvall – Hela seriens bästa målvakt, vi vågar faktiskt lova det.

#34 Hans Ebenman – Har snart besökt alla FN-erkända länder i världen som har en takbar. Helt klart en av klubbens absolut bästa spelare, får en nyckelroll i det nya spelsystemet.

#48 Håkan Karlsson – En av klubbens åldermän. En stor hjälte som med bravur också kan vakta kassen.

#50 Patrick Ekwall – Vi hoppas på några free spins från Ekwall denna säsong. Skicklig mittfältare som dessutom kan vara förstavalet som straffskytt denna säsong. Beror på mutans storlek helt enkelt.

#71 Tomas Lindell – Nyförvärv! Har beskrivits av Morgården, precis som alla andra nyförvärv Morgården stått för, som ”sjukt vass”. Ingen tvekar på att så också är fallet här.

#73 Jens Gåvan Gustafson – Åh, Gåvan! Att få spela i samma lag som Gåvan är magi. Speluppfattningen håller fortfarande Guti-nivå.

#75 Krister Lundström – Den kanske största kultliraren av dom alla! ”Muppetto” är en ovärderlig kraft både på och utanför banan.

#81 Anders Stenström – Nyförvärv! Har beskrivits av Morgården, precis som alla andra nyförvärv Morgården stått för, som ”sjukt vass”. Ingen tvekar på att så också är fallet här.

#88 Andreas Treffenberg – Benbrytaren från Kalmar! När han inte skickar folk till operationssalen är han på en bra dag klubbens bästa spelare.

#91 Simon Eriksson – En riktig norrlänning och inte en sådan där fjantvariant från typ Ludvika. Utstrålar norrländskt lugn och säker vänstertass.

Där har ni cirkusligan, ackurat beskrivet.

Just ja! Vilka möter vi då? Något brittiskt publag.

FC Sampierdarenese – Tudor Arms FC

Datum: 22 april 2017
Arena: Djursholms IP
Avspark: 17.15

FC Sampierdarenese hälsar anhöriga, supportrar och näringsidkare varmt välkomna till Djursholms IP på lördag – nu åker vi! Forza.