Lidingö Gazoliners FC
Djursholms IP
FC Sampierdarenese

Match referat

Lördagens ”klassikermöte” med Lidingö Gazoliners slutade med en stabil 4-2-seger för hemmalaget FC Sampierdarenese. Sveriges bragd kvällen innan bara någon mil bort från Djursholms IP hade inspirerat lagledningen att spela 4-4-2 och ”kämpa som fan”. Sagt och gjort; FC Samp rivstartade matchen och fick en drömöppning, dubbelt upp.

Redan efter en minuts spel skickade formstarke Christoffer Hemmilä in 1-0 efter fint förarbete från Tolga Duran. Därefter tog det inte många anfall ytterligare för att FC Samp även skulle sätta 2-0. Ett snarlikt anfall där Tolga Duran återigen, yttermittfältare dagen till ära, hittade in till Anders Stenström som krutade in 2-0.

Öppningsmålen från anfallsparet Hemmilä/Stenström blev också det sista vi fick se av paret som nästan i symbios skadade sig samtidigt. Därmed var FC Samp nere på en två man stark bänk.

Men hemmalagets första halvlek var fortsatt stark och när Christopher Kviborg nickade (!) in 3-0 efter att Anders Norrman gjort grovjobbet så förstod nog hemmalaget att stjärnorna stod rätt uppe i galaxen.

Inte ens en snöplig reducering kunde rubba det vitklädda hemmaspelarna i den första halvleken. Efter en Kviborg-hörna mot första ytan svävade Ulf Åkerström elegant som en havsörn och skarvade in 4-1 bakom en maktlös målman i Gazoliners.

Av naturliga skäl blev den andra halvleken mer avvaktande från FC Samp som taktiskt klokt valde att spela på ledningen från den första halvleken. Inte ens när Gazoliners-kaptenen Klas Nieckels skickade in 4-2 från över 45 meter infogades panik i Samp-lägret.

Förvisso rejält trötta ben på slutet men Sampierdarenese vann tillsist matchen med 4-2 och ingen på Djursholms IP tyckte nog det var särskilt orättvist, inklusive klubbikonen Matte Büman som hade med sig ”lill-Totti” varpå duon utgjorde lördagens hejarklack.

Matchens stora artister var mittbacksparet Ulf Åkerström och Håkan Karlsson. Den förstnämnde målskytt och den sistnämnde nästintill prickfri, frågan är om ”Salsa” någonsin har varit bättre? Mot Gazoliners satte han inte en fot fel under hela matchen.

Härnäst väntar ligajumbon Tolkarna på bortaplan den 16 juni, vårsäsongens näst sista match innan Samp-bukarna börjar jobba på både bränna och rundare form.

Till sist, återigen, vill hemmalaget tacka för domarinsatsen som likt ”Salsas” var prickfri och högst bidragande till en god stämning lagen emellan.

FC Sampierdarenese – Lidingö Gazoliners 4-2 (4-1)

1-0 Christoffer Hemmilä (Tolga Duran)
2-0 Anders Stenström (Tolga Duran)
3-0 Christopher Kviborg (Anders Norrman)