Herrar 7 E - 2017 
maj 19, 2017, 20:00
Stockholm Snipers IF
2 - 0
FC Samp
Essinge IP
FC Sampierdarenese

Match referat

Efter en tung inledning av årets seriespel hade det återigen blivit dags att ta ettans buss över till Stora Essingen. Allt var upplagt för en perfekt afton – det väntades strålande sol, 23 grader, en stark Samp-trupp och ett trevligt motstånd. När klockan hade slagit 21:40 och domaren blåst av matchen fanns det inte mycket kvar att glädjas åt. Solen hade gått ner, vi var ett korsband kortare, en förlust rikare och första gången i Samps historia hade en av våra spelare blivit hotad till livet.

Vi återkommer till det.

Efter lite sjukstuga och skadekänningar fick vi stuva om lite i den uttagna truppen. Två dagar före avspark stod det klart att klockkungen och jetsetaren Niklas Röja skulle göra sin första match på nästan tre år. Dagen före avspark fick vi även grönt flagg från Uffe Åkerström och Christopher Kviborg och båda dessa herrar skulle således göra sina första framträdanden i år. Den här matchen innebar också årsdebut för David Almström.

Dagens motståndare, Stockholm Snipers IF, hade vunnit två av sina tre första matcher och vinsterna hade kommit mot starkt motstånd så vi förväntade oss en tuff match. Med det i åtanke så inledde vi matchen med en låg press och lät motståndarna rulla mycket boll. Efter en avvaktande inledning från båda lagen lyckas Snipers skjuta in 1-0 efter ett mycket snyggt volleyskott fem meter utanför straffområdet. Det var ett sånt där mål som man kanske lyckas med en gång av hundra försök. Men givet den oflyt som vi inlett säsongen med så kändes det logiskt att Snipers anfallare skulle lyckas med sin drömträff just mot oss.

Efter målet blev det lite mer fart i matchen och efter att ett Snipers-anfall gått ut över sidlinjen så börjar Snipers nummer 10 att bråka med Salsa. Efter att han smädat vår mittback ett par gånger så blir han anvisad av Snipers ledare att komma bort till avbytarbänken. På vägen ut mot bänken fortsätter han att skrika ut sin vrede där några av hans ordval är så kraftiga att vi inte ens vill citera dom. Men att han skulle knivhugga vår spelare till döds undgick inte många av spelarna på planen. Tyvärr valde domaren att inte agera och inte ens en simpel ostskiva hyvlades upp.
Det ska understrykas att Snipers är ett väldigt trevligt lag, förmodligen det lag i serien som uppträder absolut bäst, men detta beteende accepterar inte vi och vi är förvånade över att domaren gjorde det.

Hur som helst så utgick den givna salamiskivan och efter ett litet snack mellan domaren och dom inblandade spelarna så kunde matchen fortsätta.

Vid det här läget av matchen vaskar vi fram en hel del målchanser men skärpan är tyvärr lika osynlig dom det blodröda kortet som vi tidigare väntade på.

Efter att Snipers nummer 10 fått svalka av sig en kvart på bänken så kommer han plötsligt in igen och det hinner uppskattningsvis gå en halv minut innan han sparkar ner Niklas Röja vid en närkamp. En spark som tyvärr gör att Röja får lämna planen med ett förmodat avslitet korsband. Så tråkigt för Niklas då han äntligen hade möjligheten att få spela en match igen. Om en vecka får han besked om omfattningen på knäskadan men bilden på hans knä dagen efter skvallrar om att vi tyvärr måste ställa in oss på det värsta. Vår bänk på 4 man var nu nere på 3.

Sista 10 minuterna av halvleken var ganska händelselösa och vi inväntade halvtidsvilan för att få en möjlighet att omvärdera taktiken.

I halvtid bestämde vi oss för att sätta lite högre press och börja spela lite längre bollar i luftrummet. Vi gick ut i andra halvlek och genomförde vår taktik i princip precis som vi ville och vi vann 90% av alla luftdueller men det här var en sån där match där bollen inte studsade vår väg. Vi hade en boll i ribban. Vi hade en boll som var på väg in men där Snipers målvakt lyckades rädda den genom att sätta sig på bollen. I vår press framåt släpper vi till en en del chanser bakåt och Leslie i målet gör några riktigt bra räddningar.

Samtidigt som vi trycker på som mest så lyckas Snipers tyvärr kontra in 2-0. Vi fortsätter dock kriga men det var verkligen en sån där match där bollen inte ville in. Snipers målvakt var utan tvekan matchens lirare.

Vi vill avslutningsvis tacka Snipers för en trevlig match och vi önskar dom lycka till i framtiden. Vi vet att det är ett seriöst gäng som inte accepterar beteendet som deras spelare visade upp i den här matchen så vi hoppas att vi slipper uppleva det igen.

Nu gäller att det växla över till vinnarspåret igen. Första lag att få smaka på ett revanschtaggat Samp är Stockholmsatleterna som står för motståndet på lördag.

Hoppas vi ses då! Djursholms IP, lördag 28 maj kl 17.15.

Forza Samp!

Uppställning

Namn GLS AST Kort
29 (Ej aktiv) David Almström
Gult Kort
23 (Ej aktiv) Christoffer Hemmilä
48 (Ej aktiv) Håkan Karlsson
75 (Ej aktiv) Krister Lundström
Gult Kort