SuS IF
Djursholms IP
FC Sampierdarenese

Match referat

FC Sampierdarenese är ensam serietvåa med två omgångar kvar, detta efter 2-2 hemma på Djursholms IP mot seriejumbon SuS IF. Gästerna som förstärkt laget rejält under hösten och jämfört med mötet i våras var SuS IF ett dubbelt så bra lag denna gång som då.

FC Samp hade som vanligt finslipat taktiken inför avspark men första halvtimmen blev en uppvisning i felbeslut, dåligt passningsspel och allmänt slätstruket spel. Istället tilläts SuS rulla boll bäst man ville och gästerna skapade också de flesta chanserna. 0-1 skulle också komma som ett brev på posten när ett överlångt inlägg helt plötsligt blev till ett drömmål, kryssribba in bakom en maktlös Tobias Rosvall.

Baklängesmålet blev ett startskott för FC Samp att höja nivån. Sista kvarten av den första halvleken är riktigt bra. Från sin vänsterbacksposition störtade Christoffer Hemmilä fram efter hemmalagets första riktigt lyckade anfall, Hemmilä fälldes i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Patrick Ekwall var säkerheten själv och kunde behärskat placera in 1-1.

Av bara farten kom sen även 2-1 för FC Sampierdarenese. Efter en hörna från Kviborg hittade andra-bollen fram till Ekwall som mycket kyligt kunde lyfta bollen förbi målvakten, via ribban, och mitt framför fötterna på Herman Hansson dök returen upp, ett klassiskt måltjuvsmål av Hansson!

2-1 därmed i paus och gott utgångsläge inför den andra. Den andra halvleken var det ja. Det tog 35 sekunder så hade SuS IF kvitterat. Den tidiga kvitteringen satte ton på hela den andra halvleken där ett krampaktigt hemmalag hade svårt med passningsspelet. Sus såg desto piggare ut och skapade heta chanser att avgöra. Den hetaste kom i slutet men efter vad som eventuellt kan vara den svettigaste räddningen vi sett på Djursholms IP räddade Rosvall en poäng. En helt overklig räddning som är svår att beskriva för er som inte bevittnade den.

Rosvall och Widengren får stora pluspoäng denna afton. Ett plus också till domaren Kim Henriksson, som gjorde division 7-debut, som skötte sig galant.

FC Sampierdarenese – SuS IF 2-2