Herrar 7 E - 2016 
augusti 21, 2016, 15:00
Torstens Lärjungar BK
3 - 3
FC Samp
Breviks IP
FC Sampierdarenese

Match referat

Det är närmast en tradition i denna unga, men vackra, förening att ställa till med djävulskap så fort serieettan ska mötas.

Torstens Lärjungar hade inför söndagens möte tio segrar av tio möjliga, omöjligt uppdrag för FC Samp tänkte nog en del, men när 90 minuter var spelade så var känslan att FC Samp agerade som just serieledare.

Men serieledare är vi inte, mycket tack vare en annan tradition i denna klubb; att klanta till det när man minst anar det, höstpremiären mot Gärdet ett bra exempel på det.

Ytterligare en tradition i denna förening är att aldrig spela med den matchtrupp som dagarna innan förkunnats på hemsidan. I tur och ordning ett ryggskott och en ond lever…nej, förlåt mig, ont ben (!) förhindrade Håkan och ”Pinnen” att deltaga.

Men inget skulle hindra detta FC Samp en regnig dag på Lidingö. Efter en rätt trevlig matchinledning där FC Samp ägde boll var det istället serieledarna som via ett mycket vackert nickmål noterade siffrorna till 1-0.

1-0 var också samma siffror efter 45 spelade minuter.

Men lagledningen i FC Sampierdarenese kände att det fanns mer att ta av. Spelarna svalde betet med hull och hår och i den andra halvleken blev det stor dominans av gästerna som förtjänade mer än en poäng.

1-1 skickade dribblingskungen Johan Dahlberg in tidigt i den andra halvleken. Men istället för att glida mot en skön trepoängare kom både 2-1 och 3-1 från Lärjungarna. I ett normalt läge snackar vi ”gamnacke deluxe” men inte heller det kunde förhindra åtminstone en Samp-pinne.

Sista 25 minuterna är spel mot ett mål, kanske Samps bästa period någonsin spelmässigt? Från 30-35 meter skickar Olle Eriksson in en frispark så hård att något form av hastighetsrekord på ön måste ha slagits. Det var ett tillslag på bollen som hade gjort vem som helst avundsjuk, en konstant stigande boll som penetrerade krysset på ett magiskt vis – vackrare frisparksmål på denna nivå kommer dröja länge innan någon får se igen.

3-3 däremot var ett klassiskt ”bollen ska bara in-mål”, via Torsten-ben, men ack så vackert ur vår synvinkel och ack så rättvist. Tid fanns därefter kvar för ett segermål och chanser saknades inte. Närmst kom Toofani i fritt läge men skottet träffade retfullt nog insidan utav stolpen.

Det stannade på 3-3 och därmed blev Samp första klubben år 2016 att plocka poäng av Torstens Lärjungar.

Matchfakta

Torstens Lärjungar – FC Sampierdarenese 3-3 (1-0)

1-1 Johan Dahlberg (Duran)
3-2 Olle Eriksson
3-3 Olle Eriksson (S. Eriksson)

Uppställning

Namn GLS AST Kort
36 (Ej aktiv) Jonas Widengren
Gult Kort
1
Gult Kort
1
24 (Ej aktiv) Olle Eriksson
2
1