Herrar 7 E - 2015 
juni 13, 2015, 15:00
Lidingö Gazoliners FC
6 - 1
FC Samp
Breviks IP
FC Sampierdarenese

Match referat

Lördagseftermiddag, fotboll på naturgräs, strålande sol, idyllisk skärgårdsmiljö och ett stort Samp-följe på plats för vårsäsongens sista match. Vad kunde gå fel?
Väldigt mycket skulle det visa sig.

Det vankades stormatch ute på Lidingö, tabelltvåan FC Samp mot tabelltrean Lidingö Gazoliners. FC Samp kom till spel med en trupp på 16 starka spelare (nåja, vissa var nog lite slitna från Kviborgs 30-årsfest kvällen innan) och till skillnad från förra veckan var det till denna match gott om Samp-supportrar på plats.

Inledningsvis var matchen jämn där tabelltvåan FC Samp tidigt satte sig i förarsätet. Efter dryga kvarten hittade mittfältsesset Jensa Gustafsson en framstormande Anton Strandberg som med ackuratess lyfte bollen över målvakten och in i mål.

Med ledningsmålet i ryggen spelade Samp inspirerande och hade bud på fler mål. Därför kändes det ologiskt när Gazoliners kvitterade till 1-1 efter en kontring. Trots utjämningen fortsatte Samp att spela bra och skapade flera kvalificerade målchanser, där Farzad Nouri var närmast efter en fast situation. Özz Nûjens utlåtande från sidan – ”Med lite mer hår på huvudet hade han sett den” – vittnar om hur nära det var.

Sen kom en sekvens som kan symbolisera hela matchen. Romasupportern, familjefadern och yttervivrvelvinden Andreas Felicetti var centimetrar från att ge Samp ledningen men istället för mål tappade Samp bollen i nästa skede och på den efterföljande kontringen gjorde motståndarna 2-1. Innan halvtidsvilan hann dock Samp få en skänk av hopp då målvaktsguden Leslie Marsden räddade en straff och även lyckades rädda returen.

Underläge 2-1 trots en klart godkänd första halvlek. “Det här tar vi i andra” var känslan från den optimistiska Sampbänken. Så fel vi hade.

Andra halvlek blev en plågsam historia sett ur Samp-ögon. Felpassningarna flödade likt ölen på en 30-årsskiva och motståndarna utnyttjade misstagen skoningslöst. 3-1 kom genom en overklig frispark och Samp försökte i desperation flytta upp laget för att få till en reducering.

Det slutade i katastrof.

Slutresultatet blev osannolika 6-1 och Samp avslutade vårsäsongen på sämsta tänkbara sätt. Årets första förlust och en mardröm för målskillnaden.

Det är inte mycket mer att göra än att använda förlusten som tändvätska under sommarträningen för FC Samp, och jag räknar kallt med att det är ett gäng grekiska gudar som kommer till spel i returmötet mot Gazoliners i augusti. Då spelas matchen på Djursholms IP. Där är Samp fortfarande obesegrade i år.

Ljusglimtar i mörkret:

  • Leslies dubbelräddning.
  • Inga skador.
  • Antons mål.
  • Jensas framspelning.
  • Att Ekwall bjöd på en tunnel.
  • Att så många Samp-spelare, familjer och vänner tog sig ut för att kolla på matchen. Harmoni!

Matchfakta:
Lidingö Gazoliners – FC Samp 1-6
1-0 A. Strandberg (J. Gustafsson)
1-1
1-2
1-3
1-4
1-5
1-6

Gula kort: Anton Strandberg, Tolga Duran, Andreas Gustafsson, David Fjäll

Startelvan: L. Marsden – M. Bengtsson, U. Åkerström, B. Lind, H. Ebenman – P. Ekwall, A. Gustafsson, J. Gustafsson, D. Weilar – A.Strandberg – T. Duran

Avbytare: D. Fjäll, M. Yilmaz, B. Toofani, A. Felicetti, F. Nouri

Uppställning

Namn GLS AST Kort
Gult Kort
1
Gult Kort
Gult Kort
19 (Ej aktiv) Anton Strandberg
1 Gult Kort
37 (Ej aktiv) Björn Lind