Storkyrkopojkarna
Djursholms IP
FC Sampierdarenese

Match referat

Efter ett drygt två veckor långt uppehåll var det äntligen dags för match igen! Eftersom vi var spellediga omgången innan så hade vi inför matchen mot Storkyrkopojkarna tappat serieledningen, åtminstone tillfälligt. Coachtrion Morgården/Büman/Kviborg hade till den här matchen tagit ut ett sjuhelvetes offensivt lag – förmodligen det mest offensiva lag en division7-serie sett sen Systembolaget slutade med sina mörkgröna plastkassar.

Med det här laget så trodde dom flesta att vi fullständigt skulle pulvrisera dagens seriejumbo, men det skulle visa sig vara lite svårare än vad vi först trott.

Ett glatt gäng på 16 man och två coacher samlades ute på Djursholms IP 1 timme och 10 minuter innan match.
Tidigt på plats var Christopher Hemmilä och Daniel Larsson, två lirare som tidigare under dagen laddat upp med ett varsitt gympass och ett halvt dussin råa ägg. Några minuter senare ramlar Johan Dahlberg in i omklädningsrummet med en Quattro Formaggio med dubbel botten och extra chévre. Rent poängmässigt så var Dahlbergs uppladdning lite av en succé, för med ett assist och några sköna dribblingar så såg han till att publiken fick något att jubla åt ute på planen. Om det finns någon koppling till pizzan och att han stukade foten med 10 minuter kvar låter vi dock vara osagt.

Dagens motståndare, Storkyrkopojkarna, kom med en 14 man stark(?) trupp 20 minuter innan avspark. Väl på uppvärmningen kunde vi räkna till sex olika färger på shortsen, varav två par badshorts, och åtta olika färger på strumporna. Kontrastarna till dom stiliga grabbarna i FC Samp var kolossal. Vi har tidigare fått lära oss att man i dom lite lägre seriesystemen inte kan räkna med att alla lag har samma syn på stil och klass som vi har, men dagens upplaga av Storkyrkopojkarna tog alla pris. Det var inte ett gäng modellejon vi mötte, det stod helt klart.

Nåja, klockan slog 17, domaren drog ett högt c i lergöken och matchen var äntligen igång. Samp började matchen i ett högt tempo och publiken fick tidigt se en kavalkad av chanser. Utdelningen kom redan i fjärde minuten då Tolga nöp bollen av en försvarare och dunkade upp bollen i nättaket. Fantastisk start på matchen! Många trodde här att vi skulle köra över Storkyrkopojkarna men efter den första kvarten så la sig intensiteten lite och resten av första halvleken blev inte så mycket att skriva om. Slipsen i motståndarnas kasse gjorde en helgjuten insats i första halvlek och efter det tidiga ledningsmålet så avvärjde han allt fram till halvtidsfikat.

I halvtidssnacket var vi överens om att höja tempot och se till att stänga matchen. Sagt och gjort så blev det rätt mycket bättre i andra halvlek och efter att Olle gjort ett äkta hat-trick på 15 minuter så var matchen för länge sen inlåst i kassaskåpet. Innan matchen tog slut så smög sig Sacke upp och satte sista målet som betydde 5-0 till FC Samp!
Eftersom att Samps fyra ordinarie målvakter hade förhinder denna dag så hade Micke fått frågan om att stå, och han tvekade inte en enda sekund. Trots kvaliteten på motståndarlaget så var Micke inte helt sysslolös. En riktigt skön benparad och ett räddat friläge gjorde att nollan hölls intakt!

Vår uppskjutna match från förra helgen kommer spelas nu på tisdag och om vi vinner då så tar vi tillbaka serieledningen igen. Vi möter Kungsholms FK på Djursholms IP kl 20:15 nu på tisdag. Kungsholms FK kommer från en rykande het 6-0 seger från förra omgången så räkna med en tuff match!

1-0 Tolga Duran 4´
2-0 Olle Eriksson (Hasse Ebenman) 59’
3-0 Olle Eriksson (Adam Pinthorp) 65’
4-0 Olle Eriksson (Johan Dahlberg) 70’
5-0 Sakarias Grillhammar (Tolga Duran) 80’