FC Samp
Knutby BP
FC Sampierdarenese

Match referat

FC Sampierdarenese gästade ett iskallt Knutby BP ute i Rinkeby för seriepremiär mot FK Bosna – vars fotbollsfilial precis öppnat i Stockholm. Motståndet var därmed omöjligt att scouta på förhand och det skulle visa sig att åtminstone en handfull motståndarspelare höll betydligt högre klass än division 7.

Ett lågt liggandes 4-2-3-1-system för FC Samp gav blygsam offensiv utdelning i den första halvleken men desto större bekymmer bakåt sett. Nollan hemåt var emellertid intakt under en längre period innan Bosna satte 1-0 cirka halvtimmen spelad.

FC Samp fick sedan se Bosna göra 2-0 efter en olycklig hemåtpassning som vaket snappades upp av en motståndare. Väl i paus ändrade lagledningen taktiken radikalt och det bestämdes ett mer rakt och längre spel då Bosna pressade högt och framgångsrikt.

Det blev genast betydligt bättre och Sampierdarenese kunde sakta men säkert flytta upp positionerna. Men när Johan Fensby nickade en Kviborg-hörna i ribban och när Olle Eriksson inte fick med sig en rätt klar straff så stack Bosna upp och satte 3-0 efter ett helt overkligt avslut. Luften ur och FK Bosna kunde enkelt defilera hem segern som tillslut skrevs till 4-0 efter ett par fantastiska räddningar från David Almström.

Överlag en svag premiär från Samp som inte kom upp i en godkänd nivå även fast motståndet såg vasst ut. Nya tag inom kort för FC Sampierdarenese som åtminstone kan glädja sig åt att vara seriens i särklass snyggaste gäng!

FK Bosna – FC Sampierdarenese 4-0 (2-0)

Gula kort: Viktor Morgården, Mattias Büman

Elvan: Almström: Lundström – Pettersson – Fensby – Norrman: Söderlund – Morgården: Kindmark, Kviborg ©, Ekwall: Eriksson

Bänk: Büman, Olsson, Bengtsson