Herrar 7 F - 2013 
augusti 10, 2013, 14:00
FC Samp
3 - 2
AC Azzurri
Skarpnäcks SF
FC Sampierdarenese

Match referat

I torsdags samlades vi första gången på Skarpnäck efter sju veckors semester från fotbollen. Det var dags att trimma formen inför dagens match. En brokig skara sampisar på tolv man trotsade ösregnet och genomförde 90 min fotboll på en bra nivå.

Tyvärr hade vi då bara fått ok från tio spelare så hela fredagen gick åt till att ragga folk via telefon och mail. Tillslut lyckades vi fylla hela bänken och tur var väl det. Det visades sig nämligen bli riktigt varmt idag och efter sju veckors öldrickande och en å annan skaldjurstallrik var det en hel del välmående magar som äntrade planen.

Matchen blåstes igång och Azzurri hade för dagen valt att sätta grymt hög press på vår backlinje som ändå valde att försöka rulla. Frågan var bara hur länge de skulle orka?

Första 20 minuterna var jämn med liten fördel till oss. Vi skapade några riktigt farliga lägen på underbara hörnor av Kviborg och Olle men det saknades skärpa.

Strax därpå kom det så välbehövliga 1-0 målet. Kviborg som för dagen huserade på mittfältet hittade in med en stickare till en blixtsnabb Olle som rullade in sitt första för dagen. Grande!

Glädjen byttes snabbt ut mot hängande huvuden när Azzurri kvitterade på en hörna. Hur han fick in den skarven vet ingen, bara att applådera till ett snyggt mål. Tyvärr dröjde det inte länge förrän Azzurri skulle göra 1-2 på sin andra riktiga chans under de första 45 minuterna. Ett skott utifrån studsade olyckligt på undertecknad och ramlade ner på en fristående spelare som kunde raka in ledningsmålet.

Vi gick till halvtidsvila i underläge och kände att vi nog förtjänade bättre. Det pratades mycket om att hitta glädjen igen och spela för varandra. Förlust på en lördag fanns inte för någon. Det skulle ju drickas prosecco i solen efter matchen..

Sagt och gjort. Vi gick ut och hade roligt. Riktigt roligt. Så roligt att vi tog över matchen och började skapa riktigt bra chanser. Efter en kvart sprang Farzad sig fri mellan deras mittbackar men blev bryskt fälld strax utanför straffområdet.

Kviborg som sällan släpper några frisparkar snodde bollen och stegade upp. När alla väntade på en sträckning och en satellit högt upp i det blå passade han i sidled till en fristående Morgården som behärskat satte kvitteringen. Mycket snygg variant.

Vi var tillbaka i matchen och kände att det här har vi. Medan vi kontrollerade allt på planen började Azzurri klaga på varandra och domaren. Det var dags att sätta dolken i ryggen och vinna det här tänkte nog de flesta.

Med 15 minuter kvar vann Naffe en boll på mitten och spelade snyggt fram Olle i djupet. Azzurri stod på hälarna och Olle kunde göra en gubbafint på målvakten för att sedan enkelt rulla in ledningsmålet 3-2 i öppen kasse.

Glädjen visste inga gränser och det firades vilt i samplägret. Skulle vi äntligen få vinna igen?

Azzurri gjorde en sista ansträngning och fick till ett skott i ribban men mer lyckades de blå inte förmå. Ett kontrollerande Samp rullade bollen inom laget och kunde knipa höstens första trea.

Nu styr vi skutan mot Enzo’s på Södermalm för middag och bubbel. Ikväll går ingen säker. Glöm aldrig det!

Avanti Samp!

Mål: Olle 2, Morgården 1
Assist: Kviborg x2, Naffe x1
Gula: Toll, Büman, Kviborg

Tre stjärnor:
*** Toll
** Olle
* Kviborg

Uppställning

Namn GLS AST Kort
29 (Ej aktiv) David Almström
4 (Ej aktiv) Stefan Lissol
6 (Ej aktiv) Carl Tersman Toll
Gult Kort
Gult Kort
1
24 (Ej aktiv) Olle Eriksson
2
32 (Ej aktiv) Mårthen Bergman
55 (Ej aktiv) Johan Ernheim
66 (Ej aktiv) Johan Kindmark
2 Gult Kort
81 (Ej aktiv) Guy de Marothy
88 (Ej aktiv) Naffe Younan
1