Pre partita FC Sampierdarenese- IFK Vaxholm

aik-dif_dhk1915När vi trodde att säsongen var över lottades FC Sampierdarenese mot division 4-laget IFK Vaxholm i Stockholm Cup, som fungerar som en kvalturnering till Svenska Cupen. FC Sampierdarenese kommer inleda matchen med tre så kallade bonus-straffar.

Trycket har varit stort på mailen med frågor från diverse supportrar och fotbollsälskare huruvida Samp är redo för utmaningen eller inte. Det enda vi kan lova är att IFK Vaxholm ska få sig en rejäl match. Truppen vi ställer på banan är vass, riktigt vass.

Vi har valt att blanda gammalt med ungt för att få till den bästa mixen inför matchen och jag tror att vi kan skaka Vaxholm om vi får en bra start. Givetvis är våra motståndare skyhöga favoriter men vi vet sedan gammalt att FC Samp har en förmåga att höja sig i stora matcher, säger Mattias ”Hunden” Büman.

Förra veckan gjorde klubben klart med Marcus Sennewald från vår systerförening Andrea Doria. Den flyfotade målsprutan går direkt in i hetluften på onsdag.

För det första känns det fantastiskt inspirerande att äntligen få dra på sig samptröjan. Att sedan få debutera i en sådan här match kan inte bli bättre. Jag hoppas kunna bidra med rutin från årets division 4-spel med Andrea Doria men det viktigaste är ändå att laget fungerar tillsammans, och vad jag förstått är stämningen i det här laget alltid på topp så det ska inte vara några problem.

IFK Vaxholm har precis avslutat sin säsong i Div 4 Norra Stockholm där de slutade på en stabil 5e plats. Under 22 omgångar skrapade de ihop 35p och hade en målskillnad på 43-33. Deras nyckelspelare är Douglas Goderik som stod för 13 mål under säsongen och Marcus Sundberg som noterades för hela 10 assist. Minst sagt imponerande siffror.

Vi har redan lagt vår ganska mediokra säsong bakom oss och fokuserar nu fullt på att försöka få till ett så bra resultat som möjligt på onsdag. Det handlar om göra mål på våra bonusstraffar och sedan vara organiserade över hela planen och inte bjuda på någonting så får vi se hur långt det räcker.

Under matchen kommer vi att bjuda på kaffe, öl och tilltugg till alla tillresta supportrar. Kris Muppetto kommer vara speaker och ett gäng ännu okända ultras har lovat ett mindre tifo matchen till ära. Kom i tid för att slippa köer och för att inte gå miste om tifot.

Varmt välkomna till Djursholms IP på onsdag!

2014-10-15
FC Sampierdarenese – IFK Vaxholm
Djursholms IP
Avspark 20.15

Följande spelare är kallade:

#6 Johan Fensby
#12 Henke Söderlund
#15 Uffe Åkerström
#16 Mattias Büman
#17 Tolga Duran
#19 Anton Strandberg
#22 Viktor Morgården
#24 Olle Eriksson
#25 Micke Bengtsson
#27 Oskar Kiisk
#33 Leslie Marsden (MV)
#34 Hasse Ebenman
#35 Jonatan Eriksson
#54 Herman Hansson
#78 Ugge Yilmaz
#79 Marcus Sennewald

Coach: Christopher Kviborg

Detta inlägg har 135 kommentarer

  1. Pingback: gym

Lämna ett svar