Olle Eriksson: ”Kan inte bli annat än toppstrid i år”

Han snittar fler mål än matcher i FC Samp-tröjan, han kallas för Porr-Olle och nekar aldrig att damma av en gammal goding på karaoke. Läs skyttekungen Olle Erikssons tankar efter stormatchen mot IK Makkabi och om den fina säsongsinledningen.

Det är ett par dagar efter stormötet med IK Makkabi. Ett stormöte som FC Samp gick segrande ur med storstilade 5-2. Var det lätt att kliva ur sängen i går?

– Nej, men det berodde mest på sömnbrist. Jag ådrog mig ett klassiskt ”konstgräs-skrapsår” under gårdagens match efter att jag filmade till mig en frispark (som ledde till 5-2-målet dessutom!), och såret ifråga fastnade förstås i lakanet och störde min sömn. Men, vi vann matchen och filmningen resulterade i frispark och mål så det var definitivt värt besväret!

Makkabi tog snöpligt ledningen väldigt tidigt i matchen, sedan reagerade FC Samp direkt och tog tag i taktpinnen rejält. Kändes det som ni hade kontroll på matchen trots underläget i början?

– Ja, det var min känsla i alla fall. Deras mål kom väldigt plötsligt och jag såg inte det som ett tecken på att Makkabi var det bättre laget. Det var skönt att vi lyckades vända matchen så pass snabbt, det gjorde att paniken som drabbade oss i första seriematchen uteblev.

När vi dessutom inledde andra halvlek med ett snabbt mål (in Lassist Löfving we trust) så kändes det väldigt tryggt. Jag var aldrig orolig och jag behövde aldrig bli det.

Du och Cristiano Ronaldo är inte särskilt lika egentligen. Du är en prettyboy, han kan nicka, du är vänsterfotad och han är född på en pensionärsö. Men en sak har ni ändå gemensamt – ni snittar fler mål än matcher i era nuvarande lag. Vad är din hemlighet?

– Vi har en uppsjö spelskickliga spelare i både backlinjen och på mittfältet som kan försvara och servera Seba Veron-passningar i djupled. Och eftersom jag varken kan försvara eller passa så kan jag som spets enbart ägna mig åt att springa och skjuta, vilket egentligen är det enda jag bidrar med på planen.

Tycker även att gamle centertanken Mario Jardel i Porto bör nämnas i fler-mål-än-matcher-sammanhang. 130 mål på 125 ligamatcher i Porto. Helt ofattbart.

Skyttekung ett par år i rad – fyra mål på tre inledande matcher den här säsongen.  Känner du extra press?

– Nej. Det gör jag faktiskt inte. Hade jag känt press hade jag inte spelat. Jag spelar enbart fotboll för att det är kul numera, och jag har väldigt kul i FC Samp.

Det finns de som förespråkar att match tre på en säsong alltid är vägvisare om hur allting kommer sluta. Att döma utefter gårdagens insats – hur långt kan det här bära för Samp?

– Det kan bära väldigt långt tror jag. Stämningen har varit väldigt bra under hela säsongen och känner jag Samp rätt så kommer det inte avta utan snarare öka. Och vad jag har hört så är ”tredje-matchen-på-säsongen-tesen” något av en absolut sanning så det kan väl inte bli annat än toppstrid för FC Samp?!

Ny match väntar i morgon fredag där nya viktiga poäng står på spel. Du står utanför truppen för första gången för säsongen (förmodligen för att styrelsen tycker att två matcher inom fyra dagar är i värsta laget), men du kommer vara en av många starka som tar sig till Stadshagen för att stötta, inte sant?

– Självklart kommer jag att vara där. I FC Samp kan en match på sidan vara minst lika kul som att spela. Jag ser fram emot att få se Hunden springa livet ur sig, se Anton dubbla sin poängskörd och se Janne Stensen debutera. Själv kommer jag att njuta ikapp på sidan med 90 minuters anekdot-berättande från Krister Lundström. Kan inte bli bättre.

Fotnot: FC Tolkarna – FC Sampierdarenese spelas fredag 8/5, avspark 20:00 på Stadshagens IP.

/Pinthorp

Lämna ett svar