Matchrapport: FC Sampierdarenese – Kronobergs BK 2-1

FC Samp tog en skön revansch efter poängtappet mot Azzuri i förra omgången. Kronobergs BK besegrades med 2-1 under lördagen och tre viktiga poäng bärgades.

Efter förra helgens bleka insats mot Azzuri var Samp fast beslutna om att ta kommandot från början. Men inledningsvis så fortsatte spelet att halta. Samp hade svårt att ta kontroll över matchen och fick inte igång anfallsspelet.

Motståndarna var inte ofarliga och lyckades skapa några farliga chanser, men en formtoppad Lasse Löfving höll Samp kvar i matchen.

Successivt började Samp spela upp sig och skapade flertalet kvalificerade målchanser, men skärpan saknades och första halvlek slutade mållös.

I paus pratades det om att öka intensiteten och vara aggressivare i pressen. Sagt och gjort, Samp följde taktiken och fick direkt ett övertag på motståndarna. Nu undrade ingen OM det första målet skulle komma utan bara NÄR.

Och det förlösande ledningsmålet kom tillslut. Viktor Morgården frispelade Olle Eriksson som revanscherade sig för alla sina missade chanser i första halvlek och rullade in ledningsmålet.

Samp fortsatte övertyga och när Jonas Dinnesen spelade fram Nicke Bergh som kliniskt rakade in 2-0 kändes det både logiskt och välförtjänt. Att motståndarna fick ett tröstmål i matchens sista sekund var en bisak i sammanhanget, Samp vann sin sjätte match för säsongen och har nu bara två poäng upp till serieledande Tekniska Högskolan FC.