Matchrapport FC Sampierdarenese vs FC Tre Laxar

Det var många trötta spelare som äntrade Djursholms IP igår kväll framåt 19-tiden. Hårt matchande sista tiden hade satt sina spår men det var också många som var förväntansfulla. Spelgeniet Jonas Dinnesen skulle göra debut liksom målvaktsfantomen Christer Öberg.

Matchen kom igång och lagen kände på varandra första kvarten. Båda lagen tilläts att rulla bollen inom laget och det var ingen som ville göra något misstag. Första chansen fick Olle Eriksson när Hunden skickade en pastej över backlinjen. Olle som brukar vara klinisk missade friläget men hans revansch skulle komma senare.

Istället var det erkänt spelskickliga Laxar som tog kommandot. De började trycka framåt på kanterna och vår backlinje fick problem när deras mittfält fick stå och slå bollar i djupet. Efter drygt halvtimmen spelad frispelades en lax och som inte gjorde något misstag mot en chanslös Christer.

Laxarna tryckte på ordentligt nu och vi var verkligen i brygga. Chanserna avlöste varandra. När ett inlägg seglade över alla hade Johan Ernheim inget val än att knuffa en lax när denne skulle upp och nicka in 2-0. Domarens blåste straff och det var väl ingen som protesterade. Christer stirrade laxen i ögonen och kastade sig åt rätt håll. Räddning!!

Sedan fortsatte ett intensivt tryck mot Samps mål men med ett stabilt försvarsspel över hela banan kunde vi hålla ut till halvtidsvilan. Vi pratade om att fortsätta våga trilla boll och attackera deras kanter. Där fanns det ytor som Dinnesen och Ebenman centralt kunde slå sina bollar.

Sagt och gjort gick Samp ut och började anfalla. Vi skapade fler chanser än i första redan den första kvarten och det skulle ge utdelning ganska snart. Olle Eriksson snappade upp bollen och satte distinkt dit 1-1. Glädjen gick att ta på och nu fick samtliga spelare luft under vingarna.

Laxarna fortsatte även dom att trycka på och matchen böljade fram och tillbaka. När matchuret tickade upp mot 75 sprintade Olle förbi sin försvarare och spelade snett inåt till en fristående Grillhammar. 2-1 till Samp och det skulle komma mer från Grillhammar.

Olle tog återigen sig förbi sin försvarare men den här gången genom en overklig fint, som hämtad ur en bustertidning. Under tiden laxarnas backlinje bestämde sig för vilken sorts korv dom skulle köpa på läktaren spelade Olle återigen in till Grillhammar som gjorde sitt andra mål för dagen.

När klockan tickade upp mot fulltid och Samp använde sina sista krafter för att hålla ut skulle Grillhammar plocka ner en pastej från backlinjen och frispela matchens gigant Olle Eriksson som rundade målvakten och satte 4-1.

Glädjen och gemenskapen i det här laget slår nya rekord varje helg och det ser onekligen riktigt bra ut inför säsongen 2015. På fyra matcher har Samp nu tre raka segrar och ett kryss i premiären. Förhoppningsvis kan vi få till en genomkörare till inför premiären den 18e april.

Kul att se Janne, Lasse och Sankan ute som supportrar igår på Djursholm trots att de inte spelade. Det visar på ett stort samphjärta och smittar av sig på truppen. Tillsammans är vi starka.

Nu återstår bara att önska er en Glad Påsk. På återhörande, Forza Samp!

10401505_821859611195890_8553517618754489457_n

Detta inlägg har 29 kommentarer

Lämna ett svar