Du visar för närvarande Matchrapport: FC Samp – GIH FF

Matchrapport: FC Samp – GIH FF

FC Samp har historiskt – och då pratar vi om vår femåriga och högst ärofyllda historia – alltid varit ett höstlag rent sportsligt. Ute bland rullande hattar och mellan skålande glas brukar vi hålla en betydligt mer stabil nivå året om. Där har vi lite att jobba på. Men till det positiva hör att vi faktiskt börjat höstsäsongen som vi brukar. Det vill säga väldigt bra.

FC Tolkarna städades av som på beställning och efter moralmatchen mot Gazoliners, där vi hämtade upp 1-4-underläge i matchminut 87 till 4-4 kändes det som att ingenting, inte ens hurtbullarna från GIH, kunde stoppa oss under lördagen.

En något sargad trupp bestående av bara 14 man tog sig ut till Djursan för match – men det var ett fokuserat lag fulltankat av positiv energi. Det speglade också av sig på matchen. Trots en spelmässigt fin inledning hamnar vi ändå i underläge. Och trots att vi pratade om det inför matchen är det allt mer ofta än sällan som ett baklängesmål väcker oss.

Samarbetet Kiisk-Pinnen har matchats flitigt på träning och det gav effekt ute på Djursan. En fin Samp-omställning gav 1-1-målet efter att stekhete – på alla sätt – Oskar Kiisk styrt in bollen i nät. Vi var på gång. Vi hade kvitterat välförtjänt. Då kommer, inte särskilt många minuter senare, en ny smäll. Ledning GIH som gnetade på och sprang mycket. Men vi visade ännu en gång att ett baklängesmål bara gav oss extra tändvätska.

Hermano Hansson som kan spela på precis alla positioner dunkade in en frisparksretur från tjuren Tolga Duran, och det var på nytt lika-läge.

Inför halvlek nummer två var FC Samp ännu mer decimerat sedan Pinnen tvingats utgå skadad, men orken fanns sannerligen hos de 13 tappra spelare som var tillgängliga. Detta trots att Jonas ”JW” Widengren slet med en förkylning, Mehmey Yilmaz levt livet i Tanzania och inte ägnat det senaste året åt mycket fotboll och Olle Sarri bytt fotboll mot teater det senaste halvåret. Trots det la vi in en högre växel. Vi stod mer kompakt och utnyttjade ett slitet GIH:s misstag.

Det kunde blivit fyra-fem-sex mål för Samp i den andra halvleken (och borde godkänts åtminstone två till, men vi klandrar inte domaren för det) men vi fick nöja oss med tre. Samtliga från Bodrum-tjuren Tolga Duran som visat att hans två sena mål mot Gazoliners gett självförtroendet ett skjuts i rätt riktning. 5-2 skrivs slutresultatet till och efter tolv omgångar är vi nu en poäng bakom Gärdet som innehar tredjeplatsen.

Hösten har börjat strålande. Låt det fortsätta i ren FC Samp-anda. Nu kör vi!