Intervju med Tolga Duran

1424580_10151994559336119_887333770_nHan är muskelpaketet som har varit proffs i Turkiet. Nu hoppas trollkarlen Tolga Duran att skjuta FC Sampierdarenese upp i sexan.

Medan stora delar av Samp-gänget körde stenhård individuell träning hemma i Sverige (nåja) tog du och Jesper Hussfelt en trip över till soliga Sydamerika. Blev det egentligen någon träning där borta eller badade ni enbart i drinkarna?

– Det blev en fantastik resa med en fin kombination av träning, kött och vin.

Så efter vinteruppehållet och ett par träningar med laget senare – hur känns kroppen?
– Det känns bra faktiskt, även om man inte har varit i toppform på inomhusträningarna så känns det helt ok. Börjat med body-pump och kick-boxning för att balansera träningen.

Förra året inledde du i FC Samp, för att sedan skifta över till systerklubben Andrea Doria en kort sväng, och därefter avsluta säsongen i Samp. Vad hände egentligen?
– Det blev en kort vända till Doria då jag kände att jag ville träna lite mer än bara 1 dag i veckan. Startade några matcher före sommaren men efter en skada och mycket resande tappade jag tempot och kunde inte vara med 100 %. Då var det självfallet att jag skulle återvända till Samp, där harmonin i laget är svårslagen!

En del hävdar att man drar till Turkiet för att avrunda fotbollskarriären. I ditt fall var det tvärtom. För ett gäng år sedan lirade du i Kasimpasa (Andreas Isakssons nuvarande klubbadress) – men först det senaste året har du förverkligat din pojkdröm genom att få representera FC Samp i division sju. Eller?
– Då jag växte upp i Afrika så var det inte så många klubblag att spela i, det var inte före jag kom hem till Stockholm vid 16 års åldern då jag började spela i ett klubblag.
Måste säga att jag har spelat i flera klubbar i Stockholm men ingen har det vi har i Samp… Kärlek!

– Min tid i Kasimpasa SK var extra kul, det var början av min professionella fotbollskarriär i division 1 som tog slut efter en månad. Skadade knät i början av säsongen och då gick laget upp till högstaligan. Sen kom Isaksson strax efter.

Det här med nummer är väldigt viktigt för de flesta fotbollsspelare. I ditt fall har du bytt bort nummer #17 till prestigefyllda anfallsnumret #9 inför året. Känner du större press när det gäller poängleverens inför den kommande säsongen?
– Ingen alls. Vi kommer spela extra fin fotboll i år med alla nyförvärv! Så länge jag spelar på topp så kommer vi vinna matcher!

Slutligen. Vad ser du fram emot mest med FC Samp det här året och hur tror du säsongen slutar?
– Vi kommer att dominera på och av plan, all respekt till motståndarna men jag tror att vi vinner serien i år!

Detta inlägg har 107 kommentarer

  1. Pingback: psy

  2. Pingback: web

  3. Pingback: icf

Lämna ett svar