Du visar för närvarande Införrapport: FC Sampierdarenese – Sálsal FK

Införrapport: FC Sampierdarenese – Sálsal FK

Kan FC Sampierdarenese avancera ytterligare i Stockholm Cup?

Efter den mycket imponerande 2-1-segern mot division 6-laget FC Tensta stundar nu ännu en cupmatch för FC Sampierdarenese som aldrig tidigare tagit sig vidare från omgång 2.

För motståndet står en annan division 7-klubb, Sálsal FK, som i den första omgången slog ut division 7-klubben Apollon Solna med klara 5-0. Sálsal slutade precis som FC Samp fyra i sin division 7-serie.

Vid vinst för Samp väntar den tredje cupomgången i februari nästa år. Ett par förändringar sker i den segertrupp som tog sig an FC Tensta och precis som då är truppen oerhört stark.

#4 Markus Johannesson
#6 Johan Fensby
#12 Henrik Söderlund
#15 Ulf Åkerström
#16 Mattias Büman
#22 Viktor Morgården
#23 Christoffer Hemmilä
#24 Olle Eriksson
#33 Leslie Marsden (MV)
#34 Hans Ebenman
#35 Jonatan Eriksson
#36 Jonas Widengren
#54 Herman Hansson
#71 Tomas Lindell
#73 Jens Gustafson
#88 Andreas Treffenberg

Markus Johannesson, med 300 matcher för ÖIS och Djurgården på meritlistan, samt Jensa Gustafsson, med 28 seriemål för Bajen på kontot är onekligen två rätt sköna herrar att ha i startelvan när en nervös cupmatch stundar.

Som vanligt är kontrasterna stora i FC Samp. Från allsvenska meriter och spel i landslag hela vägen ner till exempelvis Viktor Morgården, vars största merit är att kunna dricka stora mängder öl på kort tid. Men öldrickandet åt sidan, Morgården har sammantaget kanske varit FC Samps bästa spelare under hösten och som nybliven anfallare har det goda insatserna radats upp på löpande band.

FC Sampierdarenese hälsar samtliga välkomna ut till Djursholms IP för onsdagskvällens rafflande cupmatch mot Sálsal! Avspark sker klockan 20.10.

#77