Intervju med nyförvärvet Daniel Larsson: ”Jag borde redan ha legendstatus”

Danielbilden
FC Samp har sedan tidigare gjort klart med anfallaren Daniel Larsson – ett muskelpaket med stora kvaliteter inom straffområdet. Likt Ruud Van Nistelrooy som också är Larssons stora förebild. Anfallaren, född 1990, har sedan tidigare fått kritik för att vara en stor egoist. Något han själv är väl medveten om, och förhoppningsvis kan FC Samp få ordning på talangen. Nedan följer en intervju med nyförvärvet.

Till att börja med vill jag välkomna dig till Stockholms skönaste klubb FC Sampierdaranese! Hur resonerade du kring valet?
-Tack! Det var ett lätt val. FC Sampierdaranese är inte bara en fotbollsklubb, det är en gemenskap med många roliga events utanför planen. Christopher Kviborg lockade in mig till senaste årsfesten och efter att ha träffat alla sköna lirare så var det en självklarhet att börja spela för laget.

Har det funnits några andra klubbar som har ryckt i dig?
-Om vi säger så här: Kim Källström var inte den enda svensken som Arsenal ville ha. Men när möjligheten uppstod att börja för FC Sampierdaranese så tackade jag vänligt men bestämt nej till Mr Wenger.

 Berätta gärna lite om dig själv, och vad du gör vid sidan av FC Samp?
-Jobbar som personlig tränare på Metropolis Health Club, frilansar som skribent och föreläsare inom kost och träning ,samt bedriver en podcast vid namn Fitnesspoden. Annars njuter jag av livet och ser mycket fotboll, givetvis. Men mitt fotbollsintresse är mest en plåga eftersom mina lag nästan aldrig vinner några titlar. Jag har för övrigt ett ohälsosamt stort intresse för landslaget och anser alltid att det beror på otur eller domaren om de förlorar.

 Hur skulle du beskriva din spelstil?
-Oberäknelig. Stundtals briljant, stundtals usel. Precis som alla intressanta fotbollsspelare. 

 Vad skulle du kunna tillföra laget?
-Jag borde redan ha legendstatus efter att ha fixat Kviborgs rygg och knä. Från att bli skadad efter 15 minuter varje match så har han inte varit skadad alls. Kan bidra med kostråd till de spelarna som behöver, och göra en del mål på planen. Helst fula mål och innanför straffområdet, som Ruud.

 Har du några personliga mål du vill uppnå den här säsongen?
-Att vinna det årliga priset för ”Årets diva” vore ärofyllt och känns dessutom ganska rimligt. Sen hoppas jag få se följande rubriker i kvällstidningarna:
– ”FC Sampierdaranese värvar Ruud van Nistelrooy”
– ”Barcelona vill ha Daniel Larsson från FC Samp i div 7 – han tackar nej”. 

 Vad har FC Samp för ambitioner den kommande säsongen?
-Dominera på och utanför planen.

 Vem anser du vara lagets stjärna?
-Alla blir stjärnor när jag är med. Jag har den effekten på folk.

Detta inlägg har 2 kommentarer

Lämna ett svar