Intervju med klubbens ordförande

Imorgon är det dags för årets sista seriematch och en avgörande sådan mot IFK Lidingö BK. Vi tog en kort intervju med klubbens ordförande Mattias Büman om tankarna kring matchen och hur känslorna går.

Klassisk sportfråga, hur känns det?
– Så klart tråkigt att säsongen lider mot sitt slut men också skönt att knyta ihop säcken. Det har varit den bästa säsongen hittills för Samp som klubb på alla plan. En grym trupp som ger massa kärlek och energi till varandra och sporten, samtidigt som vi levererat sportsligt utan att vi ruckat någonting på våra grundpelare. Alla ska med på tåget!

Tankarna inför helgens match mot IFK Lidingö BK?
– Först och främst är jag så sjukt stolt att vi ens är i den här situationen. Vi spelar alltså för en andraplats och eventuell uppflyttning, riktigt stort. IFK Lidingö kommer garanterat komma med en sjukt toppad trupp och vi vet sedan innan att de är både unga och rappa. Ni ska veta att det är ett juniorlag till nykrönta div2-laget IFK Lidingö vi möter.

Vi har fått till en bra trupp men kommer så klart sakna vår skyttekung Olle Eriksson och några till men det är vår verklighet. Vi roterar från match till match och målet är ju att alla 57 spelare ska få speltid. Desto roligare att vinna fotbollsmatcher tillsammans, vilket vi också ska göra imorgon.

Truppen är fylld med både tyngd och rutin. Jag tror vi kommer att få se ett Lidingö med mycket boll och ett Samp som ligger lågt och satsar på att vinna kampen på mitten samt vara farliga på fasta situationer.

Hur firar vi en eventuell seger och andra plats?
– Så långt har jag inte ens tänkt. Jag har personligen inte hälsa för att festa just nu men är övertygad om att några i laget redan bokat bord någonstans. Är det något den här klubben kan så är det att fira segrar på krogen. Men just nu är det fullt fokus på morgondagens match där jag under kvällen kommer sätta startelvan och vår taktik. Vi saknar både Christopher Kviborg och Viktor Morgården på bänken imorgon så jag får personligen ta coachrollen.

Till sist, hur slutar matchen och vem avgör vid en eventuell sampseger?
– Jag tror vi har en bra chans och kommer alla upp i nivå så vinner vi med 2-1 efter en hörna i 75e minuten. Hasse Ebenman slår en hårt skruvad hörna där Jonte Eriksson dyker upp och nickar in vinstmålet. Jonte har sett fantastiskt bra ut de senaste matcherna och jag tror han blir löken på laxen imorgon.

Jag hoppas verkligen alla tar sig ut till Stockhagens IP imorgon kl 16.45. Ni spelare som inte fick plats i truppen, familjer, flickvänner, supportrar, stödmedlemmar och husdjur. Vi behöver er imorgon. Nu väcker vi vargen på bröstet. Låt oss göra detta till en dag att minnas. Låt oss vinna tillsammans. Forza Samp!

Vi tackar Mattias för dom orden och önskar alla inblandade stort lycka till imorgon.
Vi ses på Stockhagens IP!

Detta inlägg har 248 kommentarer

Lämna ett svar