Intervju med Christopher Kviborg

tevuve2yhghxtu01ihmb

Hans baksidor är skörare än en fiolsträng från 60-talet, han vägrar kommunaltrafik och avskyr tomat. Vi pratar naturligtvis om vår frispråkiga kedjerökare Christopher Kviborg.

Hur är läget?

-Bara fint, tack! Jag har haft hälsan någorlunda intakt under hösten, troligtvis för att jag avskyr bufféer, även fast man aldrig riktigt har 100% energi i kalla tider som dessa. Formen känns för övrigt rätt bra, jag håller min vikt och tränar på mer än normalt hos Daniel Larsson och hans gym. Det vore grymt kul att spela en hel säsong utan att dra en baksida…

Vad har du för planer över jul och nyår?

-Jag spenderar julen i Stockholm och nyåret på Gran Canaria, en perfekt mix och tillfälle att hänga med både mamma och pappa. Jag har semester i en månad nu efter den avslutande Bundesliga-helgen så det blir totalt tre veckor i värmen på Gran Canaria och för det mesta häng i Las Palmas. Jag hade ju gärna stuckit redan nu då den svenska julstressen framkallar panikångest i det stora hela. Köp-hetsen och allt osmakligt julpynt som folk drar in i sina hem och affärer kan jag verkligen leva utan.

Vad ser du fram emot mest på julbordet?

-Inte helt otippat nog så är jag inget större fan av julbord. Det brukar sluta med ett par snaps och fyra tallrikar köttbullar för egen del. Det är en kombination av min buffé-skräck, osmaklig julinredning och det faktum att klassisk svensk julmat är förhållandevis karaktärslös som ligger bakom denna bojkott.

Vad tror du Matte Büman ser fram emot mest?

-Den här frågan måste benas ut känner jag. Till att börja med; släpper krogarna ens in Matte Büman när det vankas julbord och större tillställningar av buffé-artad karaktär? Om vi utgår från att svaret är ja tror jag ”Hunden” är en riktig hejare på att trycka i sig revbensspjäll!

Hur går tankarna kring nästa säsong? (Denna fråga ställdes innan serien offentligjordes)

-Tankarna är ju till stor del sammankopplade till vilken serie vi hamnar i. Nu verkar chanserna goda att utfallet blir positivt och det är också den känslan jag har om FC Samp. Jag tycker vår organisation känns ruskigt stark och truppen likaså. Det tar ju alltid lite tid innan en nystartad klubb hittar sin identitet, jag tycker vi är på god väg att skapa just en sådan. Inför denna säsong är vi nog bättre rustade än någonsin, mest för att vi använt oss av tidigare säsonger och tagit lärdom av det.

Vilka kommer att kandidera till årets spelare?

-Många om budet. Leslie Marsden tycker jag var fantastisk bra under hösten så honom nämner jag gärna som en kandidat. Men säkert också de gamla Doria-spelarna Marcus Sennewald och Jonas Dinnesen. Sen är det omöjligt att blunda för storheter som Olle Eriksson och Tolga Duran.

Något du vill tillägga?

Att vi som klubb fortsätter på den inslagna vägen. Jag älskar det engagemang folk har i den här klubben, vi må svaja i våra sportsliga resultat men utanför planen håller vi en konstant nivå av världsklass.

Tunnel eller skott i krysset
Tomat eller gurka
Öl eller vin
Mancini eller Mihajlovic
Bob Marley eller Modern Talking

Detta inlägg har 278 kommentarer

  1. Pingback: psy

  2. Pingback: web

  3. Pingback: www

  4. Pingback: icf

  5. Pingback: x

Lämna ett svar