En öppenhjärtlig intervju med Marcus Sennewald

FC Sampierdarenese har haft en silly season utan motstycke i klubbens historia, och en av klubbens mest meriterade värvningar blev klar sent i höstas, nämligen Marcus Sennewald som anslöt från systerföreningen FC Andrea Doria.
Men, vem är då denne Marcus Sennewald? Redaktionen har tagit sig ett snack med en västkustson som bland annat har varit förband åt Markoolio, har överglänst Robert Pires på fotbollsplanen och föredrar Elvis Presley som gammal och fet (vilket alla vettiga människor bör göra, red. anm.).

Varmt välkommen till Samp. Hur har dina första månader i klubben varit?
– Tack! De har varit fantastiska, vilket gäng! Har redan fått minnen för livet. Som när Muppetto filmar till sig en straff i avgörande matchen på inomhusträningen och helt utan nerver dunkar in den själv bakom en darrande Ernheim i mål.

– Eller i samma träning, när Morgården inte vinner en enda match men vägrar erkänna detta faktum. Magiskt! Ser fram emot många fler sådana minnen.

Vem är människan Marcus Sennewald?
– Born and raised på västkusten i Stenungsund. Nyss fyllda 25 även om den mentala åldern är närmare 45. Brusar inte upp mig över mycket utan bibehåller allt som oftast ett skönt lugn. Älskar ordvitsar, helst med tillhörande bild. Väntar fortfarande på en förfrågan om att posta ”Veckans Ordvits” på Samp-instagramen.

Vem är fotbollsspelaren Marcus Sennewald?
– Alltid gjort mycket poäng på något j-vla vänster, kan vara för att jag sällan är på egen planhalva. Annars lever jag på min högerfot, om någon motståndare läser detta så är det bara att styra mig åt min vänster. Då är jag helt borta ur matchen. Letar alltid efter kryphål i regelboken men blir vansinnig när man inte följer den. Det är stor skillnad på att utnyttja kryphål och att bryta reglerna.

Du har trots din ringa ålder en gedigen karriär bakom (bland annat bildat anfallspar med Robin Söder i Stenungssund och vunnit poängligan i division 4 i FC Andrea Doria). Vad tycker du är din största merit som fotbollsspelare?
– Inte vunnit så mycket tiltar förutom div.3 och 4 utan det är mer personliga minnen som smäller högst. Som när jag punktade Pires i 90 minuter och jag gjorde 3 mål medan Pires var helt osynlig, det var stort för en Gunner sedan barnsben. Annars har det varit tillfredställande att möta Allsvenska lag och känna att man har hållit samma nivå. Att man har presterat bra i alla divisioner från Superettan till div.4 känns också bra!

Du vann poängligan under ditt första år i Andrea Doria (2012) och var enligt många (bl.a. mig) Dorias bäste spelare under vårsäsongen ifjol. Ändå valde du att lämna klubben under hösten. Hur kom det sig att du valde att sluta?
– När jag kom till Doria 2012 hade jag precis flyttat till Stockholm och en av de största anledningarna till att jag inte flyttade tillbaka till västkusten efter några månader var just Doria. Det gänget som spelade då var helt fantastiskt, på planen och framför allt utanför planen. Blev helt fantastiskt omhändertagen och det är jag evigt tacksam för. Den största anledningen till att jag valde att sluta var att inte hade tid att vara med fullt ut men någonstans i bakhuvudet så kände jag inte samma glädje som 2012 och det var väl något som började redan 2013 när de flesta i laget byttes ut. Våren, spelmässigt var överlag bra med matchen på Stadion mot FC Internazionale som höjdpunkt. Det var förmodligen min bästa match i Doriatröjan. Men kommer alltid vara bitter över att jag inte, enligt mig presterat på topp i Doria.

Du sysslar även med musik. Kan du säga något om din musikkarriär just nu, eller är det hemligt?
– Just nu händer det en väldans massa grejer men tyvärr är det lite hemligt. Det dröjer dock inte alls länge förrän det inte är hemligt längre.

– Det kommer bli en fantastisk vår för både Mavrick och Samp!

Har du några individuella mål inför kommande säsong?
– Vill vara med så mycket som möjligt då fotboll fortfarande är barnsligt kul på vilken nivå det än spelas.

– Sedan vill jag så klart vara med och bidra i laget med mycket poäng på planen och bra surr utanför.

Till sist, hur tror du att det går för Samp i serien?
– Vi gör tvärtemot Morgården inomhus, vi vinner! Muppetto avgör på straff efter en horribel filmning i 88e minuten sista matchen.

Fem snabba:
Mål eller ass
Allegri eller Inzaghi (Som spelare!!!)
Tjörn eller Djursholm
Elvis Presley som gammal och fet eller Elvis Presley som ung och smal (Med en konstant inställning att det här kan bli min sista måltid, kan inget gå fel)
Markoolio eller Sean Banan (Markoolio har mer ”det kan gå åt helvete när som helst”-aura. Har även varit förband åt Markoolio när jag var 12)

Blickar fram emot en härlig vår.
Blickar fram emot en härlig vår.

Detta inlägg har 31 kommentarer

Lämna ett svar