Årsfesten närmar sig – vi tittar tillbaka i backspegeln

Det är snart bara två veckor kvar till den så bejublade årsfesten som i år gav av stapeln under Tele2-arena den 28e oktober. Vi kommer som vanligt umgås i vänners lag, avnjuta en middag och festa riktigt hårt. Men det viktigaste är väl ändå att prisa de som gjort det lilla extra under säsongen. De som förtjänat att stå i rampljuset och dessutom göra det inför över 100 gäster.

Vi tänkte i den här artikeln blicka tillbaka i backspegeln och redogöra för alla tidigare vinnare och spekulera i vilka som kan skriva in sig i historieböckerna 2016.

Första året 2013 var det Johan Ringström som gick hem som den store. Efter att ha startat säsongen overkligt bra från sin ytterbacksposition och lett trupperna ut i strid gick Johans hälsena av precis innan sommaren och karriären var över. Vi valde då att hylla den utomordentligt fina ”Ringan” med priset Årets spelare i konkurrens av skyttekungen Olle Eriksson och mittfältsdynamon Carl Tersman Toll.

Kvällens andra stjärna blev Olle Eriksson som både vann skytte- och assistligan. Styrelsens pris gick till Janne Pettersson för sina insatser på och utanför planen. En föreningsmänniska ut i fingertopparna som alltid ställer upp på sina kompisar.

2014 slog Olle Eriksson till med att bli både årets skyttekung och vinna assistligan för andra året i rad. Han blev på så vis galans stora man tillsammans med kompisen Anton Strandberg som vann Årets spelare efter en fantastisk höst där han visat allround-egenskaper och bidragit till att Samp kunde klättra i tabellen.

Det nystiftade priset Årets nykomling gick till Micke Bengtsson som kom in till den andra säsongen och bidrog med engagemang både på och utanför planen kryddat med fina insatser på planen. Det var också här Kris Muppettos saga började i Samp när han vann Styrelsens pris efter att kommit in som en virvelvind i klubben och bidragit med glädje, engagemang och massa kärlek. Resten är historia.

2015 var det så äntligen dags för den store Olle Eriksson att vinna Årets spelare efter att varit en tånagel från priset två år i rad. Inget pris har varit mer välförtjänt och Olle kryddade dessutom kvällen med att vinna Årets skyttekung efter att slagit klubbens och hans egna målrekord. 19 mål totalt blev det under säsongen jämfört med sina 13 st säsongen innan.

Vi fick en ny assistkung i Jonas Dinnesen som kommit in som en rejäl förstärkning under säsongen. Den danska dynamiten har nog inte vunnit sitt sista pris i samptröjan vill vi lova. Årets nykomling blev Adam Pinthorp som bjöd på stor show under sitt första halvår i klubben med drömmål och fina framspelningar. Att ”Pinnen” skulle bli en stor snackis i Stockholmsfotbollen förstod vi ganska snabbt. Adam slogs om priset med fenomenala Jonas Widengren och Johan Dahlberg.

Styrelsens pris gick till Lasse Löfving som bara var Lasse och det räcker långt. Lasse visade som alltid prov på kompisanda, stort engagemang vid sidan av planen och hade hög träningsnärvaro. Redan en samplegend trots att han inte slutat än.

Årets buse har under de tre senaste åren gått till Hunden som käkat både motståndare och mat som om det inte funnits någon morgondag. Flest ostskivor i laget tre säsonger i rad har det blivit men vi kan redan nu utlova en ny vinnare 2016. Hunden har blivit uppfostrad och bara fått en varning under denna säsong. Vem som kniper Årets buse denna gång får vi se. Vi har en hel del röda kort och fula tacklingar dokumenterade. Frågan är bara vem som är värst?

Styrelsens pris blir mer spännande än någonsin. Det finns så många som visat engagemang och bidragit till klubben under säsongen så det här blir en riktig rysare. Priset tog längst tid att besluta om och den som vinner 2016 kan verkligen sträcka på sig rejält. Den 28e oktober vet vi vem som vunnit.

I vanlig ordning kommer skytte- och assistkung att krönas samt Årets nykomling. Här konkurrerar spelare som Simon Eriksson, Tobias Rosvall, Olle Sarri och Martin Åslund. Som vanligt avslutar vi kvällen med att kröna kvällens kung genom att dela ut priset till Årets spelare. Även här har det varit tufft att utse en vinnare men efter några varv runt styrelsebordet är nu vinnaren klar. Kuvertet med nomineringen slickades igen bara för några timmar sedan.

Se till att säkra din biljett till årets roligaste fest. Bara en vecka kvar att anmäla sig.
Vi ses fredagen den 28e.

Forza Lupi!

Detta inlägg har 77 kommentarer

Lämna ett svar