Du visar för närvarande FC Innerstan Stockholm – FC SAMP

FC Innerstan Stockholm – FC SAMP

Omgång fyra står på menyn och FC Sampierdarenese har inlett med en av varje, det vill säga en vinst, en förlust och nu senast en oavgjord. Söndagens motståndare heter FC Innerstan Stockholm och gjorde sin debut i stadens seriesystem 2012.

Men det finns mer historik bakom denna klubb har det visat sig och redan 2007 såddes fröet till FC Innerstan, i Linköping. Efter att ha läst på om klubbens historik och läst ordet ”fackförbund” elva gånger skrollade jag mig hastigt ner till nutiden och flytten till Stockholm.

2012 flyttar flertalet av klubbens profiler till Stockholm och bildar då FC Innerstan Stockholm – som i sin tur gjorde en rätt imponerande resa i huvudstadens seriesystem.

Sexan nådde man redan 2014 och våren 2017 gjorde laget avspark i division 5 Mellersta, en oerhört imponerande resa. Det blev bara en säsong i femman för Innerstan som förra året således spelade i nuvarande division 6 C.

Årets säsong inleddes starkt med två raka segrar och hållna nollor mot IK Hephata och Konglig Samhällsbyggnadssektion FC (även kallad för ”derby de la facket”). Men i omgång tre blev Plavi Team för svåra och en förlust med 1-0 noterades.

Söndagens möte mellan klubbarna blir det första någonsin och visst finner vi några namn i FC Samp-truppen som älskar facket, Petter Gustafsson föddes mer eller mindre i ett fackförbund och en av klubbens grundare i Mattias Büman gick nyligen med i det nystartade facket för humrar och skaldjurs rättigheter att få ligga på en restaurangtallrik.

Avspark sker klockan 20.00 på enormt stora Östermalms IP, varmt välkomna!