Du visar för närvarande Inför omgång 5 – FC Samp mot Apollon Solna FK

Inför omgång 5 – FC Samp mot Apollon Solna FK

Lördagens motståndare heter Apollon Solna FK och är som ni hör på namnet en Solna-baserad klubb med grekiska rötter. Klubben har fått en dålig start på säsongen och har bara plockat en poäng på fyra matcher, det var också till just fjärde omgången som det dröjde innan Apollon satte säsongens första mål. Däremot har ostskivorna duggat rätt tätt, hela 15 stycken på fyra matcher vilket mer än väl är tillräckligt med ost för att tillaga en god Saganaki!

Säsongen 2018 spenderades i division 6 B och slutade med en sjätteplacering efter att man 2017 avancerat från division 7 D efter att ha slutat tvåa bakom Klassens IF.

Apollon Solna är jämfört med FC Samp en stor förening som bjuder på både egen ungdomssektion samt ett basketlag i division 4. Frågan är vad som skulle kunna bli FC Sampierdareneses andra sport inom föreningen? Om det finns sektioner inom Kina-poker och att lira lax i valfritt italienskt hav är FC Samp nog världsmästare där.

Lördagens match döms för övrigt av Damir Skoko från småländska Markaryd, en ort så liten att om man googlar på ortens namn får man upp en bild av en obemannad bensinstation.

FC Samp hälsar Apollon och småländske domarherren varmt välkomna till Djursholms IP nu på lördag. Avspark sker klockan 15.30.