Du visar för närvarande ”Det är inte match. Det är uppvisning”

”Det är inte match. Det är uppvisning”

Någon gång under det senare 90-talet tittade jag på ett inslag i Sportnytt där Arne Hegerfors sammanfattade en hockeymatch mellan AIK och något skräp-gäng (troligtvis Leksand men kan också ha varit Västerås). Gnaget hade precis köpt en hel värdsklasskedja från Tjeckien och när laget tidigt i den andra perioden satte typ 12-0 sa Arne:

”Det är inte match. Det är uppvisning”.

Exakt den meningen tänker jag på när jag ser den underbart vackra tabellen under arbetsnamnet ”division 7 D”. Man får rota fram Kristers gamla kikare för att försöka hitta lagen bakom FC Samp i tabellen.

Avancemang till division 6 säkrat tidigt, serieseger likaså. Två omgångar återstår och det slutgiltiga målet att avsluta säsongen som obesegrade.

Med den obestridlige målkungen Olle Eriksson frånvarande så var vi många som satte grappan i halsen när den turkiska superkroppen tillhörande Tolga Duran gick sönder i våras. Vem skulle nu göra målen?

Den estniske blixten Oskar Kiisk tog ett tidigt ansvar med sju mål på lika många matcher och viktiga mål har kommit från Viktor Morgården. Men Olle Erikssons arvtagare är varken balt eller dalmas. Han är brasse. För några år sedan sprang Enrico runt bärandes klassiska Vasco da Gamas tröja i den brasilianska högsta ligan. Man måste ju undra vad som sker i Enricos huvud när han en iskall kväll i september rundar målvakten i AK Stockholmsatleterna inför minus fyra betalande åskådare. Bakom honom står en galning från Kalmar och gastar.

För när Enrico stått för den offensiva briljansen så har benknäckaren med Jesus-frillan stått för bollarna. Andreas Treffenberg måste vara i särklass, i kombination, den bästa/jobbigaste spelaren att möta för alla lag i dessa division 7-sammanhang.

Snart stundar den årliga Samp-galan, vars tidigare versioner trots mediokra tabellplaceringar drypt av hybris. Nivån på årets festligheter lär ta sig oanade höjder.

Men först ska jobbet avslutas och därefter division 6 välkomna oss med ett hej dundrande klackarna i taket. För det har ju som bekant inte varit någon match utan uppvisning.