Du visar för närvarande Plattmatch av FC Sampierdarenese

Plattmatch av FC Sampierdarenese

Nej, lördagens match mot Snipers är inget FC Samp vill minnas särskilt länge. Endast 12 man hade hittat ut till ett regntungt Djursholms IP. Men då även Snipers kom med få antal avbytare kändes förutsättningarna ändå klart godkända inför avspark.

FC Samp var det spelfördelande laget i denna match men med en passningsprocent på strax under 10% är det omöjligt att vinna fotbollsmatcher. Faktum var att till och med de allra enklaste av passningar nio av tio gånger gick till fel adress. En ekvation som omöjliggör poäng i vilken fotbollsmatch som helst.

Trots ett bedrövligt passningsspel saknades inte målchanser. 0-1 var ställningen i paus men tidigt in i den andra halvleken kom både 0-2 och 0-3 och matchens kändes körd. Men när Nicke Bergh skickade in 1-3 med 20 minuter kvar beordrades full framåt. Ett ”power play” inleddes och med ett 3-4-3-system dansade bolluslingen på mållinjen ett par gånger. Men systemet innebar också att ytor bakåt blottades, något Snipers utnyttjade föredömligt. I snabb takt trillade bollarna in bakom en utlämnad Almström i Samp-målet. Det stannade tillslut på 2-7 efter att Samp släppt in fyra mål sista tio. Samps andra recuderingen krutade Olle Eriksson in, kvällens vackraste mål för övrigt.

2-7 var absolut inte talande för matchbilden, kunde lika gärna blivit 6-6 – men i ärlighetens namn förtjänade FC Samp inga poäng denna afton. Förhoppningsvis var detta höstens enda bottennapp.

Målen: Nicke Bergh, Olle Eriksson
Assist: Olle Eriksson, Jonas Dinnesen