Matchrapport: Tudor Arms FC vs FC Sampierdarenese

Det vankades stormatch mot brittiska Tudor Arms FC på Stadshagen i eftermiddag. Samp som serietvåa gästade seriefyran Tudor som skuggade två poäng bakom. Truppen var till stora delar utbytt från matchen i tisdags och alla var införstådda i att det var poäng som gällde, helst en vinst för att hålla de jagande lagen fortsatt bakom oss.

Britterna började matchen starkt och satte långboll på långboll bakom vår backlinje. Dock skapade man inte så värst mycket farliga lägen då en matchen igenom formidabel Viktor Morgården nickade och rensade bort det mesta som kom i närheten av straffområdet.

I den 9e minuten stack Samp upp med en kontring. Simon Eriksson skickade en crossboll i djupled diagonalt från sin vänsterbacksposition till Ekwall som lobbade in 1-0 mycket elegant på ett tillslag. Den 51 åriga yttern har verkligen toppat formen de sista omgångarna och var riktigt vass matchen igenom.

Tudor fortsatte sitt tjongande och skapade ett par chanser men inte mer än så. Samp låg lågt och hade koll på läget, vi hade dock svårt att hitta något eget anfallsspel då det mest var kamp på mitten.

I den 36e minuten skulle matchens snyggaste anfall krönas med ett mål. Ekwall drog upp ett anfall längs högerkanten, hittade in med en passning till Dinnesen som skarvade vidare bollen med klacken mellan benen på en Tudorback varpå Kiisk blir fri och sätter dit 2-0. Det kan vara årets anfall och en rejäl upprullning av Samp. Grande!

Nu kändes det bra och sista kvarten kan vi spela ut utan att Tudor känns speciellt farliga.

I paus pratar vi om att ha tålamod och hålla bollen på marken då Tudor bara vill ha kamp och långbollar. Tyvärr går vi ut och gör exakt tvärtom. Tudor får stå och slå sina långbollar som blir farligare och farligare. Efter 10 minuter in i andra får så Tudor sin chans och det är reducerat.

Matchen kommer sen in i en period där kampen på mitten blir väldigt märkbar. Jonte Eriksson visar vilket monster han är och hur viktig han är i såna här matcher. Bollen blir mer och mer sekundär och båda lagen vägrar spela längs backen. Ett spel vi inte är bekväma med och Tudor ser giftiga ut.

Efter några påhopp i rad åker sedan en Tudorspelare ut och vi blir en man mer på planen. Tyvärr får de motsatt effekt då Samp blir ännu mer stressade och det är gummiben på de allra flesta. Bollen åker in och ut i straffområdet och när klockan tickar upp på 93 minuter får britterna in sin kvittering och matchen slutar 2-2 mycket olyckligt.

Sammanfattningsvis missar vi tyvärr lite för många lägen när vi leder 2-0 och borde punkterat matchen. Istället får Tudor psykologiska 2-1 tidigt i andra och sen är det bara tur och tillfälligheter att de kvitterar. En riktigt spännande match är till ända och nu måste vi vinna mot IFK Lidingö i sista omgången nästa helg för att bli tvåa.

Tack till alla som kom till Stadshagen, så kul med mycket folk, det betyder mycket.

Bäst på planen idag är Viktor Morgården och Jonte Eriksson samt Tolga Duran på sin nya ytterposition.

Matchfakta:
0-1 Ekwall (Eriksson)
0-2 Kiisk (Dinnesen)

Gula: Söderlund, Toofani, J.Eriksson, Olle och S.Eriksson
Publik: 30-tal

Vi ses nästa lördag, då sluter vi upp för Samp och visar våra färger.

FORZA LUPI!

Detta inlägg har 211 kommentarer

Lämna ett svar