Matchrapport: FC Sampierdarenese – Rapa Nui FK 5-2

Under hela dagen skickades det meddelande mellan spelare och ledare. Förhoppningarna om ett avancemang i cupen var stora och det var 16 förväntningsfulla spelare som anlände till Djursholm på tisdagkvällen. Många supportrar och spelare hade tagit sig ut med halsdukar för att sjunga fram laget. Det dracks kaffe och en å annan biscotti slank ner i buken. Det kändes att det var något stort på gång.

Micke arrangerade tillsammans med Håkan, Pälle och Janne ett tifo i toppklass när spelarna sprang in på planen och röken från bengalerna låg som en dimma över planen när domaren blåste igång matchen. Det både doftade och kändes som en italiensk kvällsmatch. Perfekta förutsättningar alltså…
Eftersom Rapa Nui spelar en division över oss började Samp med en bonusstraff. Klubbens store målskytt Olle gjorde inget misstag och rullade in bollen. 1-0 till Samp!

Matchen drog igång och våra motståndare Rapa Nui trillade boll fint. Första 20 minuterna ägde chilenarna bollen till stor del men Samp hade bra koll. Vår taktik för dagen var att ligga lågt och kontra ut dom. Med Olle Eriksson tillbaka på topp fick vi den snabbhet vi saknade i sista seriematchen. Även Tolga Duran och Jonas Widengren sprang förtjänstfullt på sina kanter och skapade fina kontringsmöjligheter.

2-0 skulle komma i den 25e minuten. Samp som innan hade bränt två fina kontringslägen gjorde nu inget misstag. Sakarias assisterade Tolga fint från sin släpande anfallsroll. Ett säkert avslut från superturken som för övrigt har gjort en fin avslutning från sin nya position på högerkanten.
Vi fortsatte ligga lågt och Rapa Nui fick ha bollen. De få chanserna de fick räddade Rosvall tryckt och vilket nyförvärv han visat sig vara den gamle Elfsborgsmålvakten.

Vi surrade på bra i halvtid och enades om att ligga kvar lågt i försvaret. Rapa Nui var trygga med bollen men skapade väldigt lite samtidigt som deras försvar darrade rejält.

I den andra skulle det inte dröja längre än till den 65e minuten innan Samp skulle hitta målet igen. Jonas Widengren rann igenom och avslutade snyggt assisterad av Olle. Väldigt välförtjänt av en spelare som alltid gör jobbet och offrar sig för laget.
Rapa Nui ska ha cred för att de inte slutade kämpa trots 3-0 i baken. Den duktiga nummer 16 slet förtjänstfull och det skulle resultera i en kvittering i 75e minuten.

Hoppet skulle dock släckas ganska snabbt när Andreas Treffenberg bombade in 4-1 på en frispark 35 meter ut från mål. En riktig strut som kvalar in på topp 5 snyggaste målen i år. Matchen kändes avgjord men Rapa Nui skulle reducera igen till 4-2 i den 85e minuten.

Sista målet och spiken i kistan stod en annan gigant för. Herman Hansson som sprang hela matchen fick kröna en fin insats med ett mål. Firandet var även det fint när han sprang ut mot bänken och hoppade i famnen på Hunden. Direkt efter målet blåste domaren av och Samp hade vunnit sin första match i Stockholm Cup efter tre år av bittra förluster.

Stort cred till alla i laget och de supportrar som tog sig ut i kylan.
Ett extra stort plus till Jonas Widengren som aldrig slutade springa, tacklade, passade och offrade sig hänsynslöst för laget. Dessutom fick han kröna sin insats med det viktiga 3-0 målet.

Nu väntar Assyriska på Södertälje Arena nu på tisdag. Mer info om den matchen och kringarrangemang kommer under morgondagen.