Matchrapport: FC Sampierdarenese – AC Azzurri 4-3

Det satt hårt inne men tillslut skulle FC Sampierdarenese vända den negativa trenden i och med helgens 4-3-seger mot antagonisterna i Azzurri.

Hemmalaget med tre raka förluster i bagaget kände onekligen av pressen inför lördagens derby mot Azzurri. Vårens möte klubbarna emellan hade varit hetsigt och känslorna i Azzurri blev inte bättre när Patrick Ekwall kvitterade långt in på övertid.

Ledorden inför matchen var hög press och ett stängt centralt mittfält. Första 15-20 minuterna följer Samp matchplanen till punkt och pricka men blir snöpligt nog bestraffade istället för belönade. 0-1 som ett brev på posten när det egentligen var hemmalaget som borde ha gjort både 1-0 och 2-0 tidigt in i matchen.

Debuterande Calle Brandt skulle dock spela en nyckelroll i detta heta derby. När varken Matte Büman, Olle Eriksson eller Tolga Duran kunde förvalta målchanserna så klev Brandt fram och fri med målvakten kom den ack så viktiga reduceringen innan paus. Dessförinnan hade Azzurri skapat en bra period åt sig själva och dessutom utökat ledningen till 2-0.

I den andra halvleken höjer Samp kvalitén och Azzurri går alltmer på knäna. Det dröjer inte länge innan Calle Brandt med ett magiskt välplacerat inlägg finner Benjamin Toofani som nickar in 2-2!

Coachningen, snacket och inställningen blir alltmer intensiv från hemmalagets del. Ingen tänker nöja sig med en poäng i det här skedet. När därefter målkungen Olle Eriksson placerar in 3-2 från sedvanligt usel vinkel kändes saken mer eller mindre klar. Men ett hårt arbetandes Azzurri skulle inte ge sig och mitt i den värsta tröttheten hittar gästerna ett par briljanta väggspel och helt plötsligt är det kvitterat. ”Typiskt för ett lag i motvind” tänkte nog det flesta.

Men det hela skulle sluta i en stor kontrovers, precis som i våras. Med minuten kvar finner bollen handen eller kanske handen bollen inne i Azzurris straffområde. Domaren tvekade inte och pekade på punkten trots enorma protester från Azzurri. Olle Eriksson tog ansvaret och skickade in segermålet!

För FC Sampierdarenese höll mållinjen ut efter 4-3-målet. Trepoängaren var rättvis men fjäder i hatten åt ett vilt kämpande Azzurri som såg till att FC Samp fick slita hårt för trepoängaren. Efterspelet ger oss dock en bittrare eftersmak då motståndarna, inte alla, på klassiskt El Clásico-manér omringade domaren.

Tut, tut! Hör ni? Hör ni?
Det var Samp-tåget som startade rullningen mot destination seger.
Tut, tut.

1-2 Brandt (O. Eriksson)
2-2 Toofani  (Brandt)
3-2 O.Eriksson (J.Eriksson)
4-3 O. Eriksson (straff)

REDAKTIONEN (Christopher Kviborg)

Detta inlägg har 32 kommentarer

Lämna ett svar