Du visar för närvarande Matchrapport: FC Samp – Tudor Arms FC

Matchrapport: FC Samp – Tudor Arms FC

Så hade det äntligen blivit dags för ännu en premiär. Den femte i ordningen och för andra säsongen i rad skulle vi ställas mot brittiska Tudor Arms Football Club. Ett lag som vi vet spelar med mycket hjärta, snabbhet och långa bollar.

Samp som i år har närmare 60 spelare i truppen kunde för dagen mönstra ett starkt lag med mycket rutin. Under försäsongen har ni som stått vid sidan kunnat skönja ett 3-5- 2 vilket så också blev fallet i lördags. Hade Tudor gjort läxan månne, för direkt på avspark kunde vi konstatera att även våra motståndare spelade med tre försvarare och fem man på mitten.

MATCHEN BÖRJADE i ett bra tempo och vi vann mycket boll, ofta på deras planhalva. Muppetto var närmast med en skarv efter ett mönsteranfall på högersidan. Bara stolpen stod i vägen den gången för vår lilla trollgubbe. Istället skulle Tudor haft straff efter drygt 20 minuter när Morgården vräkte ner deras anfallare. Domaren friade och ingen var gladare än oss. Straffen skulle dock komma men till vår fördel. Efter en solklar hands i straffområdet gjorde Jens Gåvan Gustafsson inget misstag utan skickade in
1-0 hur säkert som helst.

Efter målet och ett par byten i laget började vi se trötta ut och energin saknades. Tudor åt sig in i matchen och skapade ett par farliga frisparkslägen. Den femte i ordningen från vänster skulle deras playmaker pricka sin lagkamrat perfekt på huvudet och det var kvitterat. Håglöst försvarsspel från vår sida där vi inte alls hängde med i markeringen. Vi gick sedan till halvtidsvila med en hyfsat positiv känsla. 1-1 med de första 20 minuterna till vår favör medan Tudor sedan ville mer och var närmare ett ledningsmål den andra halva.

ANDRA HALVLEK fick precis samma start som den första. Vi hade mycket boll, fick fast den ett par gånger och höll Tudor borta från vårt straffområde. Tyvärr skapade vi inga riktigt heta målchanser förutom när Gåvan fick fritt skottläge framför motståndarslipsen. En chans vi borde förvaltat bättre men deras målvakt gjorde sig stor och stod för en fin räddning.

Istället skulle Tudor ta ledningen efter en kontring. Slarv i speluppbyggnaden straffade oss denna gång. Kontringen kom till efter en solklar hands på mittplan som stoppade upp spelet. Här borde domaren blåst. Men vi skulle komma tillbaka.

Efter ett mönsteranfall och ett fantastiskt inlägg tittade Krister Muppetto Lundström fram mellan mittbackarna och språng nickade in 2-2 i nättaket. Såg vi årets mål redan i första omgången? En vild glädje utbröts efter målet, men det var fortfarande 20 minuter kvar att spela..

Tudor var inte på besök för att titta på och ta autografer. Två snabba omställningar sista kvarten straffade oss hårt och plötsligt stod det 4-2 på tavlan. En otroligt stor besvikelse över att vi inte lyckades knyta ihop säcken men vi har bara oss själva att skylla. Tudor ville lite mer i varje situation och vi måste höja oss rejält när det gäller inställningen framöver. Det är den som avgör de flesta matcherna i den här serien, det vet vi sedan tidigare.

Plus till Tobias Rosvall i målet, Hasse Ebenman för sin insats på kanten och Muppetto på topp.

Nu tar vi nya tag och laddar om för match mot Kungsholmens FK på Essinge IP den 6 maj.