Matchrapport: FC KTH vs FC Sampierdarenese 3-2

Det var kvällen som började med värmande bengaler och slutade med två kvarglömda Samp-kavajer på krogen, men däremellan spelades det faktiskt också en bra fotbollsmatch. Här är matchrapporten från säsongsavslutningen mot Kungliga Tekniska Högskolan.

Det var inte vilken match som helst för vårt kära FC Samp, det var sista matchen för året och vid vinst fanns en liten chans att avancera till division 6. Matchens allvar märktes redan i omklädningsrummet, där coach Kviborg hittade rösttoner som inte hörts sedan valresultatet 2014. Just innan match meddelande dessutom arrangören att matchen skulle flyttas till Stadshagens huvudplanen för att kunna garantera säkerheten för Samps ultras. Allt var uppdukat för stordåd.

För att verkligen förgylla kvällen hade en låda pyroteknik flugits in från Krakow vilket skapade en fin kuliss till den svarta oktoberhimlen. Bangers small, eldar brann, och när Micke Bengtsson i ett supporterskapets klimax gick ner på knä med bengaler i båda händerna visste jublet inga gränser. Förutom i den lilla container som är Cecilia Hagen såklart.

När röken hade skingrats blåste domaren tillslut i lergöken, och matchen drog igång. Då många i Samp måste ha misstänkt en mullvad i omklädningsrummet svarade spelarna på Kviborgs tydliga direktiv om att lyfta långt, med att spela kortpassningsspel på egen planhalva. Resultatet var inte lysande. KTH tog ledningen redan i de inledande minuterna efter oklarheter i försvaret.

Men efter det hände något. Ekwall visade att han kan vara lika svårmarkerad som svårdefinierad, Ebenman visade att han är mer än bara en brunbränd superkropp, och firma Morgården/Eriksson visade att de har potential att bli Samps svar på bröderna Wålemark. Ja, det började faktiskt se riktigt bra ut, och det var Morgården som tillslut spräckte nollan, något som firades med en klassisk staketklättring.

Efter målet gjorde Samp några taktiska byten för att ytterligare öka trycket på det pressade KTH-försvaret, en taktik som föll platt. I ren frustration över det tappade spelet drog en av ingenjörerna till på en studsande boll en bit utan för straffområdet. Helt otagbart för Janne i målet susade bollen stolpe, stolpe in.

Trots att huligan-Bengtsson drog iväg några extra bangers under slutet av halvleken, för att verkligen poängtera matchens tyngd, lyckades KTH hålla sin ledning tills domaren blåste av. En klar besvikelse trots det fina spelet.

Spelmässigt började också andra halvlek med bra spel av Samp, med en Dinnesson på mitten som var omöjlig att ta bollen av, en Morgården som äntligen insett sin fysiska styrka och mentala begränsning, och en nykär Olle som högg på allt, en inställning Tolga tog med sig ut på krogen senare under natten. Och det var just Olle som tillslut kvitterade med sitt 173 mål för säsongen, framspelad av en för dagen extra offensivt orienterad Ekwall.

Efter målet fortsatte Samp att ösa på framåt, men trots det stora övertaget var det omöjligt att få bollen i mål. Under de sista tio minuterna lyckades Samp träffa ramverket två gånger, och även själva styra undan en välriktad nick från Morgården. Istället var det KTH som vann, efter en kontring då Samp tryckte på som mest.

Det blev alltså förlust i sista matchen för säsongen, trots fint spel och grym uppslutning på läktaren. Vi ser nu fram emot cupen i höst, då lådan från Krakow återigen kommer göra livet surt för klickjagande mediabolaget.
Väl mött!

Detta inlägg har 127 kommentarer

Lämna ett svar