Matchrapport: Deus Ex Dynamo vs FC Sampierdarenese 2-3

Det var regnigt och kallt i söndags när FC Samp tog sin andra raka seger på försäsongen, denna gång mot tyskinspirerade Deus Ex Dynamo på Farsta IP.

Vi kom till spel med den största truppen för året och stämningen var på topp under uppvärmningen när årets matchtröja hade presenterats i omklädningsrummet av Viktor.

Matchen drog igång i ett vansinnigt tempo och det var Samp som skapade chanser. Olle var som vanligt pigg på topp och kombinerade fint med sin nygamla radarpartner Nicke Bergh. Redan efter 8min skulle samarbetet bära frukt och Olle kunde sätta dit 0-1 efter en fin framspelning av just Nicke.

Samp fortsatte trumma på och ägde spelet över hela planen med undantag från Deus snabba anfallare som satte vår backlinje på prov sporadiskt. Efter en kvart sprang Olle sig fri och spelade snett bakåt till en framrusande Muppetto som inte gjorde något misstag. 0-2 till Samp och det kändes som om det skulle kunna bli målkalas på Farsta IP.

Känslan stärktes ännu mer när Kviborg från ingen vinkel skruvade in 0-3 efter 25min efter att Olle spelat fram återigen. Deus hängde med huvudena och Samp hade riktigt roligt på planen.

Med några minuter kvar av halvleken fick Deus vittring och hade ett par riktigt fina anfall när vi började längta efter halvtidsvilan. Plötsligt skickade våra motståndare en boll i djupet där vår backlinje missbedömde bollbanan och Deus hade reducerat. Domaren visslade i lergöken och vi gick till halvtidsvila med en 3-1 ledning.

Inga större förändringar gjordes i laget däremot gick Samp ut i andra halvlek med en väldigt tam inställning och den anfallsfrenesi och glädje som vi visade första 30min var som bortblåst. Deus ska ha en fjäder i hatten som inte gav upp och fortsatte kämpa. Många lag hade lagt sig platt på marken men inte detta trevliga tyska lag. 2-3 kom som ett brev på posten men mer än så blev det inte. Vi kontrollerade försvarsspelet och höll ut.

Vi tar med oss första halvlek och det spel vi hade genomgående i laget. Andra halvlek är vi ganska bleka och så här får det inte se ut när säsongen sätter igång. Vi passar även på att tacka Keven och hans Deus Ex Dynamo för en trevlig match. Hoppas vi stöter på varandra igen i någon form. Stort lycka till i vår!