Du visar för närvarande Inför: GIH FF – FC Sampierdarenese

Inför: GIH FF – FC Sampierdarenese

Det har blivit dags för ännu en bortamatch på Essinge IP för FC Sampierdarenese som redan besökt ön två gånger denna säsong med en seger och en förlust som resultat av det. Seger blev det också senast för FC Samp hemma på Djursholms IP efter mål med magisk karaktär från både Jensa och Treffenberg.

Söndagens motståndare har det förkortade namnet av Gymnastik- och idrottshögskolan. Ni vet den där skolan Herman har gått på. Således kan vi räkna med ett motstånd som gillar hurtiga promenader i skogen och att paddla kajak i skärgården, gärna en lördag innan Nyhetsmorgon har börjat.

GIH må ha konditionen och utbildningen på sin sida. Vi har taktiken och kärleken till det goda (livet) på vår sida. Dessutom tycks spelschemat vara en fördel för FC Samp då GIH så sent som kvällen den 2 juni spelade 3-3 mot AK Stockholmsatleterna, klubben FC Samp nyligen alltså besegrade med 3-1. Förhoppningsvis kanske GIH-spelarna är något slitna – dessutom lär merparten (garanterat) ha deltagit i Stockholm Marathon under lördagen.

FC Samp-truppen till söndagens match är som vanligt artist-tät, kanske tätare än tidigare gånger? Tunnelälskaren David Fjäll finns med, likaså den turkiska supertorson från Fältöversten: Tolga Duran. Här finns också Adam Pinthorp, som är på god väg att sätta svenskt rekord i insamlade SJ-poäng (alltid klass 2). Mord i blicken lär det vara från Herman Hansson, detta är hans personliga derby mot skolan som format hans liv. Men den mest glädjande nyheten, alla andra får faktiskt ursäkta, är att målkungen Olle Eriksson gör comeback. Olle, som gjort cirka 83000 mål de senaste säsongerna, har nu avnjutit sin första tid som nybliven far och är därmed redo för att sätta ett par kassar för FC Samp; det tackar vi för. Redaktionen spår att Eriksson tillsammans med sångfågeln Sennewald kan göra livet surt för bock-hopparna från GIH.

När börjar showen då? Jo, den börjar klockan 14.00 söndag den 4 juni på Essinge IP. Timman senare spelar Bajen mot Djurgården på Tele 2 vilket förklarar det stora tappet av dalmasar i FC Sampierdareneses matchtrupp.

Forza Samp!