IFK Vaxholm
Djursholms IP
FC Sampierdarenese

Match referat

FC Sampierdarenese tog emot division 4-laget IFK Vaxholm på ett lätt duggande Djursholm IP i Stockholm Cup. Ett par tappra Samp-supportrar hade tagit sig till matchen – där dem tog emot sitt lag på bästa tänkbara sätt: pyroteknik synades och fick, den redan varma stämningen, att bli ännu varmare.

Startelva (4-3-3)
Marsden; Åkerström; J. Eriksson; Fernsby; Ebenman – Büman; Morgården; Gustavsson – O.Eriksson; Duran; Sennewald.
Bänken:
Strandberg; Hansson; M.Yilmaz; U. Yilmaz; Bengtsson
Coach:
Christopher Kviborg

Som så alltid i Stockholm Cup, kval till svenska cupen, får alltid det lägre kvalificerade laget i seriesystemet tre extra straffar: Samp satte 2 av 3 och skapade sig själva ett guldläge inför den efterkommande matchen – målskyttar: Olle Eriksson och Marcus Sennewald.

Själva matchen, den första av två halvlekar var en mumsbit från Samps håll. I alla fall ur en defensiv synvinkel – ett snudd på perfekt försvarsspel. Där ett organiserat presspel satte Vaxholm i ett prekärt läge. Felpassningar, irritation och frustration. Samp kände allt detta i luften och hetsade lite extra för att strö lite salt i såren. Bra. 2-0 i paus – och än så länge den klassiska klyschan: motivation slår klass.

Andra halvlek fortsatte på den inslagna vägen. Extremt mycket boll hos gästerna. Reduceringen kom också, genom någon situation som får anses som ren tur. Reducerat – men det var inte så mycket mer än så som gästerna bjöd på. Försvarsspelet höll i sig, trots några fåtal markeringsmissar och ett stundtals stressat försvarsspel med tjuvrusningar bland annat. Samp lyckades fortfarande hålla i ledningen. Hemmalaget var inte helt ofarliga framåt. Två mer eller mindre jättelägen, som vid en rättvis utdelning hade satt Samp i en betydligt behagligare sits. Desto längre klockan tickade på, började IFK Vaxholm bli allt mer farligare. Den största skillnaden mellan ett division 7-lag kontra ett division 4-lag började titt fram: dem sista och så viktiga 20 minuterna. FC Samp orkade inte hela vägen och IFK Vaxholm kunde därför kvittera samt ta ledningen. Motivation slår inte alltid klass, men ibland är det bra nära. Tyvärr inte denna gång. Jag lyfter på