Herrar 7 E - 2017 
september 23, 2017, 18:00
FC Samp
3 - 2
Kungsholms FK
Djursholms IP
FC Sampierdarenese

Match referat

Efter den årliga själavandringen till Il Bel Paese så väntade Kungsholmen på hemmaplan. Lördagkväll och framflyttade avspark till 18:00. Desto bättre för oss..vi är ju ett ”kvällslag”!

Några av de som var med till Genova visade sig var oerhört pigga denna kväll. Kul att se. Starkt med andra ord! Själva laget var bra komponerat. Mister Kviborg hade ett bra snack i omklädningsrummet innan uppvärmningen och allt kändes bra. Denna match skulle vi bara vinna!

Vi kom ut relativt bra. Aningen osäkra gällande hur högt vi skulle pressa men annars såg det bra ut.  Därav kallduschen efter ca 17 min då Kungsholmen gör 0-1. De hade visserligen börjat bra men vi stod bra och våra ben hade börjat trampa igång. Surt!

Vi hängde dock inte med huvudet . Nej, just denna mysiga lördagkväll med den krispiga och behagliga septemberluften så skulle vi bara vinna!

Efter 20 min på en frispark av nr 34, Frasse Fräs/Chip/El Padron/Hans Grüber/Mr RG, Hans Ebenman..kärt barn har många namn, så sticker vår egen bodybuilder nr 22, Moris/Kurt/Kurtis/Carbo/Vittorio/Viktor Morgården fram foten och trycker in kvitteringen. Enorm glädje! En mycket listig frispark och nu fick vi luft under vingarna. Vi tar nu över spelet men tyvärr så är vi stundtals slarviga och lite onödigt stressade. Hur som helst så håller vi linjen och Don Leslie ” Ray Clemens” Marsden i målet visar att detta är hans kväll!

Med 5 min kvar innan halvtid så får vi en frispark i ett bra läge. Mr Chip slår till igen; bollen seglar upp mot deras kryss, målvakten hinner parerar men på returen står nr 9, Danderydssonen/Tjuren från Bodrum/Tolga Duran framme och petar in 2-1! Perfekt tajming och vi leder i paus!

I första halvlek har vi sprungit ganska mycket och mittfältet har jobbat på bra. Hasse och vår egen Rick Astley/Pojken med frisyren, nr 23 Christoffer Hemmilä har hållit spelet högt upp på mitten. Kanterna med våra springare nr 25 Mr Volkswagen Michael ”MB” Bengtsson och nr 50 Sportjournalist Ekwall jobbar på bra. Backlinjen håller stundtals linjen bra.

Surret i paus är konstruktivt!

2:a börjar aningen travande men vi höjer snabbt tempot. Efter ca 66 min slår, på en fin passning av nr 50 och den nyblivne författaren Patrik Ekwall (läs boken, please), Oskar ”Caniggia ” Kiisk till. 3-1 och allt känns säkert och tryggt.  Men av någon oförklarlig anledning faller vi tillbaka ordentligt och spelet/laget blir stressigt och långt.  Kungsholmen gör 3-2 i den 73:e och nu blir det en kvart av stress och stor ångest. Men som jag skrev i början så skulle vi inte förlora denna septemberkväll. Det hade vi bestämt och det hade definitivt vår egen Ray Clemens bestämt. Leslie räddade oss ett antal gånger. Så.Grym.Du.Var!  Wow!

När slutsignalen ljöd så drog vi alla en lättandes suck. 3 pinnar hem och nu kunde vi ta helg! Mister Kviborg och Team Manager Muppetto är , peppar peppar, fortfarande obesegrade men det kan vända snabbt.

Moralen denna kväll på Djursholms IP var hög bland våra gossar. Väldigt kul och man blir stolt! Rent av sagt i extaaas!

Man of the Match blev häxmästaren med sin vänsterfot; Hans Ebenman. Wow!

Såja..nya tag på onsdag! Sen lördag och nästa söndag 8 okt. Framåt Vargen! Motstånd är meningslöst!

Ti Volgiamo Sempre e Tanto Bene!

Uppställning

Namn GLS AST Kort
2
48 (Ej aktiv) Håkan Karlsson
Gult Kort
1
23 (Ej aktiv) Christoffer Hemmilä
1
1 Gult Kort
1 Gult Kort