Herrar 7 E - 2017 
september 3, 2017, 20:00
AK Stockholmsatleterna
2 - 3
FC Samp
Farsta IP
FC Sampierdarenese

Match referat

Uteserveringarna stänger, löven byter färg och Samp samlar poäng. Alltid lika säkra hösttecken. Inför matchen mot ”atleterna” hade sju av nio poäng räfsats in under termin 2 och en seger villig Samp-trupp andades gott mod innan match då vi visste att statistiken är med oss.

Inledningsvis märktes inget av champagnen eller sjufemmorna som intagits dagen innan på Samps golftävling. Tvärtom kontrollerar laget, som i fashion-week anda klätt sig i en vacker helvit dress, det mesta ute på planen. Atlerna har gång på gång svårt att spela sig ur den höga pressen och vi skapar en hel del farliga chanser men den sista lilla skärpan i avsluten saknades samtidigt, som en för dagen duktig målis hos Atlerna, gör den ena sprattelräddningen efter den andra.

Atleterna ligger mest på kontring men Samp-backarna tillsammans med Leslie i målet kan relativt enkelt avvärja försöken. En bit in i matchen får så Samp sin första kontring iscensatt av Muppetto som lägger en perfekt djupledare till Dahlberg som på sitt alldeles egna manér bryter in från vänster in i straffområdet och blir nersparkad. Gåvan slår stensäkert in straffen och en välförtjänt ledning för Samp är ett faktum. Dahlberg ådrar sig dessvärre en knäskada i fallet och måste utgå. Tillståndet för Dahlberg är oklart i skrivande stund.

Den klassiska avslappningen efter 1-0 infinner sig i Samp-lägret vilket Atleterna inte är sena på att utnyttja och kan således kvittera omgående. Men första halvlek är Samps och när Treffenberg sveper iväg en långboll mot Olle som fintar av ett par gubbar är ledningen återställd.

Att inte matchen avgjordes första kvarten i andra halvlek får ses som ett mirakel. Lindell, Olle och Tolga kommer igenom vid ett flertal tillfällen men bollen vill endast smeka utsidan av stolparna samtidigt som Atleternas målvakt hade platsat i Rysslands handbollslandslag på 90-talen.

Nordan vinden friskade i och en snöplig kvittering släpptes in. FC Samp:s mod sjönk när vi nu dessutom var desarmerade till endast en frisk på bänken efter att Pälle firat jubileum genom att dra på sig sin 100:ade baksida, Simon Eriksson värmde bänken med ett knä stort som en mindre halloweenpumpa och Muppetto fått en muskelskada i framsida lår.

Men krafterna för en sista forcering manades fram av samtliga i truppen och hade vi nu ändå åkt ut ända till Farsta en sen söndagkväll så kunde vi lika gärna ge oss chansen att få in en segerkula. Enligt statistiken är det 2% chans att göra mål på en hörna. De procenten utnyttjade Janne genom att stöta in returen efter ett Tolga-skott och glädjen var total. 

Samtliga spelare ska ha en eloge som kämpar och sliter och aldrig ger upp men Janne slår som vanligt inte en enda felpass på hela matchen och skapar ett lugn runt sig som är ovärderligt för hela laget. Även Leslies galna räddning någonstans uppe i vänstra krysset måste också nämnas som en av matchen godbitar. Hösten duggar vidare med vinster och FC Samp tar därmed över bronsplatsen i serien.

Forza Samp!

Uppställning

Namn GLS AST Kort
29 (Ej aktiv) David Almström
2 (Ej aktiv) Janne Petterson
1
Gult Kort
1
75 (Ej aktiv) Krister Lundström
1 Gult Kort
1
24 (Ej aktiv) Olle Eriksson
1