FC Samp
Stadshagens IP
FC Sampierdarenese

Match referat

Kronobergs BK och Stadshagens IP är en värdelös kombination för FC Samp. Den så hett eftertraktade trepoängaren borta mot Kronobergs BK fortsätter likt ett välvikt pappersflygplan att cirkulera i en retsam cirkel ovanför våra huvuden. Söndagens möte blev ytterligare en förlust i protokollet mot Kronobergs BK och det rödvita polkagrislaget har gått och blivit lite av en mardrömsmotståndare för FC Samp.

Under de 2,5 år som vi haft Diadora som tröjsponsor hade vi aldrig tidigare testat att spela i helsvart. Motståndarnas ställ, som för övrigt kunde ha varit Sovjets handbollsställ från 80-talet, tvingade oss att spela med svarta strumpor och svarta shorts. Redan innan matchen pågick ett rejält jinxade från Krister Muppetto då han drog anekdoter om Milans förlust mot Arsenal 2012 då dom för ovanlighetens skull just lirade i helsvart. Ingen hade trott att Muppetto skulle få så rätt.

Taktiken från start var glasklar. Vi skulle precis likt dom senaste framgångsrika matcherna börja i ett lågt tempo och låta motståndarna äga mycket boll på deras planhalva.
Denna mjukstartstaktik visade sig vara precis raka motsatsen till motståndarnas, som startade i ett furiöst tempo. De svartklädda riddarna blev på klassikt P9-maneér kort och gott upprullade. Innan vi visste ordet av hade motståndarna rundat slalomkäpparna i Samp’s backlinje hela tre gånger, alla gånger med mål som följd. Med andra ord en blytung inledning, ljusår från den planerade.

Men skam den som ger sig. Efter att ha gnuggat på idogt i ett par minuter efter 0-3 målet var matchen påväg att svänga. Samps finska pinne, Christoffer Hemmilääää, hittade Antoninho inne i boxen och i minut 30 kom reduceringsmålet till 1-3.
Nu var det rejäl scenförändring. Vi öste på framåt och precis innan paus blev det utdelning när ångloket Sacke Grillhammar hittade Anton som gjorde sitt och lagets andra mål i matchen.

Efter att ha klättrat upp för den mentala uppförsbacken som 0-3 underläget innebar, kändes det väldigt optimistiskt inför andra halvlek. Men motgången som inledde andra halvlek var smått omänsklig. Efter att Anton lagt en macka i stolpen efter 30 sekunder startade Kronoberg en kontring genom en rensning som retfullt letade sig förbi SiljaLine-Håkan och friställde en anfallare. På Ingemar Stenmark manér rundade anfallaren Leslie i kassen och 2-4 var ett faktum.
Som om inte detta vore nog så hittade den 18-årige domaren en straff som ingen annan utom han och Kronobergs kapten såg. 2-5 rullades in från 11 meter och där kändes det som att tåget rullade bort från stationen med oss kvar på perrongen.

Trots mängder av motgångar så tuggade vi på och med 10 minuter kvar gjorde vi 3-5 efter en magisk frispark av Sacke. Med 3 minuter var lyckades vi även få in 4-5 efter att Anton fullbordat sitt första hat-trick i Samp-tröjan. Jävligt kul för Anton! Men tyvärr kunde vi inte få in kvitteringen.

Nu på lördag möter vi Torstens Lärljungar BK på hemmaplan och man får verkligen gnugga sig i ögonen för att förstå att Daniel Weilar återigen finns med i truppen. Att få möjligheten att under två raka matcher få ha med flanören och livsnjutaren Weilar i truppen hade gett 1000 gånger pengarna på Ladbrokes om någon hade trott på det. Kommer första målet från #11 i den här matchen? Det känns som det.

Kronobergs BK – FC Sampierdarenese 5-4 (3-2)
1-3 Anton Strandberg (Christoffer HemmiläSakarias Grillhammar)
2-3 Anton Strandberg (Sakarias Grillhammar)
3-5 Sakarias Grillhammar (direkt på frispark)
4-5 Anton Strandberg (Jonas Dinnesen)

Ostskivor: Håkan Karlsson

Nu tar vi fet revansch mot Torstens Lärjungar!