Herrar 7 E - 2016 
maj 25, 2016, 20:30
IFK Lidingö BK
2 - 2
FC Samp
Djursholms IP
FC Sampierdarenese

Match referat

Match fem i ordningen – men det som skulle varit premiären. Till slut fick IFK Lidingö ihop ett fullt manskap och knatade ut till vår hemmaborg Djursholm.

Extremt viktiga poäng stod på spel och FC Sampierdarenese hade en god chans att ta över andraplatsen i tabellen.

Men det började sämre än väntat. En lågmäld matchbild där två lag inte ville hålla bollen resulterade i mycket chansspel. Samp skapade en del möjligheter och honungsturken Tolga Duran var nära att nita dit ledningsmålet. I stället kom kallduschen. Vid en situation där hela Samp trodde Lidingö skulle få frispark och stannade upp – vi får skylla oss själva – lät domaren spelet gå och snöpligt gjorde bortalaget 1-0. Kunde det månne varit Nicke Berghs låda med snickers inför matchen som gjorde att Samp inte var på tå ordentligt?

Nåväl. Vi samlade mod och avslutade den första halvleken på ett bättre sätt. Boll i virket och snubblande nära ett par gånger – sen slog han till. Samp-historiens stora skyttekung klev fram när det som mest behövdes. Pinnen jagade upp en boll till Hasse, som serverade en smörpassning i djupet där Olle högg som en kobra. Kvitterat, 1-1.

Med gott självförtroende klev Samp ut till den andra halvleken med tre poäng i sikte. Därför kom det som en ny kalldusch när IFK Lidingö, trots halvdant spel, satte ledningsmålet på nytt efter lite slarvigt försvarsspel. På’t igen. Ingen tid att vila. Upp i banan.

Kvitteringen kom ganska snabbt, och det efter en tilltrasslad situation. Honungsturken Tolga låg klev på motståndarnas hälar och högg vid varje tillfälle som dök upp. På en långboll missade lagkaptenen i försvaret och bortamålvakten helt att kommunicera, och på en bakåtnick som gick över keepern kunde Tolga enkelt galoppera in bollen i öppet nät. Och han firade förstås genom några väl valda ord på sju olika språk.

Samp pressade på mot slutet och det saknades inte chanser. Även IFK Lidingö hade ett jätteläge där det borde blivit mål i ett 3-mot-1-läge – men icke. Tolga lyckades peta in en boll på tilläggstid men då hittade domaren en vad som framstår helt outgrundlig frispark i straffområdet. Målet underkändes. Matchen slutade 2-2.

Det betyder ändå att FC Samp klev upp på en andraplats och får bedömas som en godkänt säsongsinledning efter fem omgångar. Nya tag på söndag då Makkabi väntar. Då är det tre poäng och inget annat som hägrar.

FC Sampierdarenese-IFK Lidingö 2-2 (1-1)
1-1 Olle Eriksson (Hasse Ebenman)
2-2 Tolga Duran (-)

Gula kort, Samp: Benjamin Toofani & Tolga Duran.

Korta noteringar från matchen:
– Har vi hittat 3 000-kronorsbollen som Lidingö-spelaren sköt över i slutet av matchen?
– Lyckades Ekwall med något av sina åtta försök att slå en tunnel?
– Vad gjorde Petter Gustavsson efter matchen?

Uppställning

Namn GLS AST Kort
1
36 (Ej aktiv) Jonas Widengren
Gult Kort
75 (Ej aktiv) Krister Lundström
1 Gult Kort
24 (Ej aktiv) Olle Eriksson
1