FC Samp
Stadshagens IP
FC Sampierdarenese

Match referat

25 grader varmt, 16 spelsugna grabbar i truppen och mängder med spelarfruar, flickvänner, barn, vänner och familjer på läktaren. Det var upplagt för fest på Stadshagen där FC Samp gästade SUS kl 14:00 denna sommardag (!). Då det inte fanns några omklädningsrum tillgängliga tvingades Samp byta om under några björkar och SUS såg livrädda när de gick förbi och fick se den turkiske oxen, Tolga Durans magrutor och biceps. Kändes som att det stod 1-0 till bortalaget redan där.

Det dröjde bara 2 minuter innan bortalaget fick jubla. På magisk långboll från mittbacksposition hittade – il capitano för dagen – Mattias Büman just Tolga Duran, som ensam med målvakten kunde placera in bollen retfullt enkelt. Drömstart! SUS i chock.

Efter 1-0 fortsatte Samp att rulla boll och hittade fria ytor bakom hemmalagets backlinje gång på gång. 2 frilägen kom från fantastiska utsparkar av Leslie Mardsen i kassen. Man fick nästan Chilavert-vibbar av precisionen. Tyvärr saknades skärpan i de avgörande lägena, fram tills Dahlberg fick yta att springa på efter en fin nickskarv av super-djn och nyblivna pappan Oskar Kiisk (Chiiiiiiiiiisk). El Nino Dahlberg sprintade ifrån SUS backlinje och med en läcker yttersida lurade han både målvakt, bortalag, hemmalag och publik. Kliniskt i bortre hörnet och 0-2 var ett faktum!

Resultatet stod sig halvleken ut och i halvtid var Samp överens om att fortsätta rulla boll och låta SUS jaga. SUS som hittills knappt skapat en målchans. Spelet kom dock av sig lite i början av andra halvleken och vi bjöd in SUS i matchen. Dock genererade deras lägen i för långa djupsledsbollar eller nickdueller som vår backlinje vann gång på gång. 0-3 kom lite som en blixt från klar himmel. Farre höll sig framme efter ytterligare en assist från Kiisk. Nu kändes matchen avgjord.

Men SUS gav sig inte och lyckades efter fint klapp klapp-spel placera in 3-1 och nerverna kröp sig in hos Samps spelare. Skulle man tappa det här som känts så bergsäkert hela matchen? Klart man inte skulle. SUS skapade inga fler målchanser och FC Samps ”Pippo Inzaghi”, Farzad Nouri kunde med säsongens hittills snyggaste mål och en trolig aspirant på årets mål fastställa 1-4 med några minuter kvar att spela. Dahlberg hittade en löpande Hasse Ebenman som med ett tillslag slog ett inlägg på Farzad som tog ned bollen i luften och med nästa tillslag klippte till på helvolley rakt upp i närmaste krysset. Det bara dånade i målburen. Minst 160km/h!

Matchen slutade 4-1 till Samp – som med lite skärpa kunde vunnit med 10-1 denna dag. Bästa och härligaste stunden idag var dock inte vinsten, utan att få se Lasse Löfving tillbaka i Samp-sammanhang. Den Södermalmska björnen som klarar allt var tillbaka i publiken i gammalt gott slag. Det skämtades och surrades som aldrig förr. Fördelen med att spela i Samp är att man nästan har roligare på bänken när man blir utbytt än när man spelar på planen. Även kul att se Janne tillbaka också efter en större operation. Gammal är äldst!

Andra tankar kring matchen:

– Simon E dominerade sin vänsterkant och sprang minst 2 mil där ute. En turlig huvudräddning av SUS keeper från att sätta en frispark i första halvlek.
– Dahlberg hade 3 hockeyassist – som vanligt.
– Hunden borde fått en salamiskiva efter en missad brytning i eget straffområde. Domaren friade och lät spelet gå. 11 man jublade, de andra 11 i chock.
– Dinnesen styrde och ställde på mittfältet.
– Leslie har världens bästa utsparkar.
– Domaren gjorde en riktigt bra insats. Flyt i spelet och bra surr.
– Ekwall bjöd på några sedvanliga tunnlar till publikens jubel. SUS vänsterback är nog fortfarande kvar på Stadshagen och snurrar.
– Muppetto följde matchen nere från Florens, samtidigt som han rekade inför kommande Sampresa tillsammans med Lucas som levererar kostymer till hela laget.

Avanti Samp! Nu tar vi tre nya i helgen igen!