Herrar 7 B - 2014 
augusti 24, 2014, 19:30
BK Nore
1 - 3
FC Samp
Ärvinge BP
FC Sampierdarenese

Match referat

Det var ett heltaggat FC Sampierdarenese som via en bilkortege, några stackars själar tvingades åka kommunalt, intog Ärvinge Bollplan i Kista. BK Nore stod för motståndet, en klubb FC Samp krossade i våras. Men en division 7-serie i Stockholm är lika ojämn och oförutsägbar som en valfri Ryanair-flight till Krakow.

Underskattning var därmed inte aktuellt, dessutom behövde gästerna poängen för att hålla just BK Nore bakom sig i tabellen. FC Sampierdarenese, med debuterande Leslie Marsden i mål, uppträdde som vanligt i ett skinande vackert matchställ. Det må vara division 7 detta men det innebär inte att man kan spela en match iklädd mjukisbyxa!

Hur som helst, när modechocken hade lagt sig spelades det en rätt underhållande första halvlek. BK Nore hade spets i anfallen och mittbacksfirma Fjäll/Fensby fick jobba hårt för arvodet. Leslie Marsden, för övrigt lysande bra, stod för ett par ytterst rutinerade ingripande och visade dessutom prov på klassiska René Higuita-mottagningar med efterföljande dribblingar.

Bara en gång fick Leslie kapitulera och det var efter en misstänkt offside som Nore kunde trycka in 1-0. Surt givetvis men känslan var alltjämt att FC Samp skulle vända på steken. Chanser hade dessförinnan inte saknats, bland annat ett hysteriskt löst vänsterskott från Kviborg i stolpen.

Ett par minuter före paus får Samp ett bra frisparksläge. Kvällens coach, Viktor Morgården eller Viktor ”Taktikgården” som han numera heter agerar blixtsnabbt. Ut med Sellfors och in med Olle Eriksson som helt sonika likt en NFL-kicker byts in för att ta hand om den fasta situationen. Det hela slutar i att Olle Eriksson dunkar in 1-1 via stolpen, genidraget var därmed fullbordat och spontant känner jag att Mattias Sellfors roll i detta står dolt i dunkel.

Efter ett par klassiska glosor i paus som ”spring mer”, ”passa bättre” och ”ät mindre” (riktat mot Matte Büman) såg FC Samp fortsatt starka ut även efter paus. Då merparten av laget har räkneförmåga insåg vi snabbt att vår matchtrupp innehöll fler spelare än motståndarnas motsvarighet. På division 7-nivå, där man alltså tillåts spela i gråa MC Hammer-säckiga mjukisar, är det klart fördelaktigt att komma till spel med en fullsatt matchtrupp.

Därav skruvade FC Samp upp det lilla speltempo som redan existerade. Kanske blev det för mycket för allas vår hund Mattias Büman som i den 65:e minuten i ett helt oattackerat läge långt från någon motståndare slår knut på sig själv. Fallet är graciöst där både bakhuvud och till sist axeln får sota för en egenförsummad fumlighet signerad Matte Büman. Det hela liknade ett så kallat ”bananskalsscenario” i Mario Kart och framkallade minnen för livet för de flesta av deltagare ute på Ärvinge Bollplan.

Men så kom det då till slut. Frälsningen erbjöds av ständigt unge Patrick Ekwall som assisterad av Christopher Kviborg säkert kunde sätta 2-1 bakom en chanslös målvakt. Den sistnämnde fick för ovanlighetens skull ett gult kort efter att ha fått svanskotan krossad i en närkamp och därefter, helt korrekt, ifrågasatt motståndarens IQ-nivå.

Det hela, till den skyldiges ära, reddes kort därefter upp vilket givetvis hedrar BK Nore. Däremot ville ingen ta på sig skulden för det enorma bananskal som uppenbarligen placerades ut på planen någon gång innan matchminut 65.

3-1 hann FC Sampierdarenese också med att göra efter ett riktigt bra förarbete från Olle Eriksson kunde Farzad Nouri sätta bortalagets tredje mål från mycket nära håll.

I det stora hela en stark insats av Samp där många spelare visade gryende form. Fensby och Fjäll agerade starkt i försvarsspelet och Olle Eriksson spelade som vanligt på en helt egen nivå än oss övriga.

Extra kul också med debuterande Leslie Marsden i mål, en rakt igenom mycket stark insats från Marsden.

BK Nore – FC Sampierdarenese 1-3

1-0
1-1 min. 45 Olle Eriksson
1-2 min. 72 Patrick Ekwall (Christopher Kviborg)
1-3 min. 85 Farzad Nouri (Olle Eriksson)

Gult kort: Christopher Kviborg
Publik: Cirka 7 personer, ibland så många som 10

Matchens stjärnor:
*** Johan Fensby
** Olle Eriksson
* Leslie Marsden

Uppställning

Namn GLS AST Kort
Gult Kort
1
19 (Ej aktiv) Anton Strandberg
24 (Ej aktiv) Olle Eriksson
1 1
1
55 (Ej aktiv) Johan Ernheim
75 (Ej aktiv) Krister Lundström
1 Gult Kort
99 (Ej aktiv) Daniel Larsson