Du visar för närvarande Matchrapport: Tudor Arms – FC Samp

Matchrapport: Tudor Arms – FC Samp

Det har blivit dags att runda av säsongen 2017. En säsong som varit som en berg & dalbana. 58 gjorda mål och 54 insläppta är ett galet facit och nu undrar så klart många om vi anlitat Zednek Zeman i smyg? För vad har hänt med solida Samp?

Svaret är nog ändå ganska enkelt. Vi har i vanlig ordning en stor trupp på närmare 60 spelare. I år har intresset att spela varit stort hos många vilket är otroligt kul men det leder också till att vi i varje match har ett nykomponerat lag där alla givetvis ska spela lika mycket under matcherna. I sann sampanda viker vi inte en tum från detta vilket gör oss unika. Alla ska med på tåget!

Men det leder också till att vi i många matcher dominerar stort till att vi i vissa matcher faller ihop totalt. Ibland är vi framtunga, ibland baktunga och ibland helt perfekta. Man vet aldrig riktigt vad man får av Samp och det är det som är charmigt.

Sen märker vi ganska tydligt att de flesta lagen gärna vill tvåla dit oss och kommer med starka trupper just mot oss. Se bara på Gärdet som under våren mönstrade en drömelva mot oss som skulle resluterat i tabelltoppen om de spelat dom gubbarna hela säsongen. Dom var löjligt bra helt enkelt för att nästa match torska mot ett bottenlag. Klassiskt division 7.

Nog om säsongen – Det skulle spelas fotboll på söndagseftermiddagen också. Tabelltvåan tillika den brittiska fotbollsklubben Tudor Arms Football Club stod för motståndet på Stadshagens IP. Tudor som vi spelat tre gånger mot tidigare och aldrig vunnit.

Förutsättningarna var inte toppen då en orkan blåst in under helgen med både kraftiga vindar och piskande regn. Passar kanske dom brittiska bollpojkarna bättre än oss tänkte vi och muttrade under våra nya uppvärmningströjor från Euro Accident.

Matchen började som den alltid brukar göra mot Tudor i ett bra tempo med mycket dueller. Vi stod upp bra och fick vind under seglen. En som hittade en fin orkanvind att ta hjälp av var vår egen gladiator Viktor Morgården som på en perfekt slagen Treffenberg-hörna kom högst och skallade in 1-0.

Chanserna avlöste varandra från båda håll. Tudor hade mer boll men vi låg helt rätt i positionerna och kontrade fantastiskt bra. I minut 32 hittade Treffenberg in med en boll till förra årets skyttekung Olle Eriksson som inte gjorde något misstag. 2-0 till Samp och britterna var i brygga.

Sista 10 minuterna sjönk vi allt djupare och blev ängsliga. Kanske längtade vi lite för mycket efter halvtid och ett varmt omklädningsrum. Tudor fick nytt syre och tryckte på ordentligt. Tyvärr skulle dom straffa oss hårt med två mål sista 5 minuterna.

I halvtid pratade vi om att upprepa våra första 30 i andra halvlek och inte falla ihop. Kämpa för varandra och sätta bollen i djupet där Tudor generellt var svaga.

Tyvärr tog vi inte riktigt fasta på detta utan släppte in 3-2 ganska omgående. Men det var kanske det som gjorde att vi nu förstod vad som behövdes göra. Var det så här säsongen skulle avslutas? Det tyckte inte mittlåset Janne, Salsa och Keven som manade på och tryckte upp ett kämpande Samp.

Så äntligen steg han fram, vår estniska bomber Oscar Kiisk. Först petade han in 3-3 för att sedan sno åt sig bollen och iskallt rulla in 4-3 i den 67 minuten. Tudor stod på hälarna och sånt gör man inte ostraffat. Vilken glädje, vilken upphämtning. Det här skulle vi bara vinna.

10 minuter senare slog Treffenberg återigen en kanonhörna som Micke Bengtsson nådde högst på. 5-3 och Tudor började se ut som ett slaget lag. Svordomarna började komma och vi njöt som aldrig förr trots regn och rusk.

Eftermiddagen skulle bjuda på ett sista mål signerat Olle Eriksson efter en fantastisk soloräd där Tudors högerback slog knut på sig själv och köpte dubbla korvar på läktaren. 6-3 och vilken andra halvlek. Wow!

Så otroligt skönt att få avsluta säsongen med en seger mot ett alltid lika starkt Tudor. Vi gör en prickfri insats bortsett från 10 minuter i slutet av första halvlek. Tänk vad hjärta, engagamang och en matchplan kan göra. När alla drar åt samma håll och vi hjälper varandra är vi svårslagna.

Gårdagens vinst genererade i en delad tredjeplats i tabellen, bättre än ifjol men inte riktigt vad vi hoppats på. Men suveräna IFK Lidingö kan vi inte göra något åt, dom håller div4 nivå och kommer klättra snabbt i tabellsystemet. Tudor blir tvåa och samma där, dom håller en väldigt hög lägsta nivå och gnuggar samma gubbar i 90 minuter varje vecka. Hatten av!

Nu väntar Stockholm Cup mot Tensta på torsdag. En turnering vi satsar på och hoppas för första gången kunna överleva två omgångar. Vi minns ju alla fjolårets bragd på Södertälje Arena när vi på straffar föll mot div4 laget Syrianska. Kom gärna ut till Djursholm och stötta laget, vi behöver er alla på sidlinjen.

Den 27 oktober nalkas det årsfest och har du inte anmält dig och betalat in så gör det denna vecka. Bjud med familj, vänner och bekanta – vi ska fylla lokalen och göra vårt 5 års jubileum till något alldeles extra. Det är vi tillsammans som avgör hur många gäster det blir och hur rolig kvällen blir. Nu ökar vi.

Tack för i år – nu vinner vi cupen!

Forza Samp!

Matchfakta:

0-1 Morgården (Treffenberg) minut 8

0-2 Eriksson (Treffenberg) minut 32

3-3 Kiisk (Morgården) minut 60

3-4 Kiisk minut 67

3-5 Bengtsson (Treffenberg) minut 77

3-6 Eriksson (Gåvan) minut 85

Gula kort:

Bengtsson minut 60

Matchenslirare:

Andreas Treffenberg

Publik: 6 starka