Du visar för närvarande Införrapport – FC Sampierdarenese mot IFK Lidingö BK

Införrapport – FC Sampierdarenese mot IFK Lidingö BK

Det har blivit dags ännu en gång att hälsa ö-borna från Lidingö välkomna till Djursholm för detta derby som i folkmun kallats för derby d´skaldjursplatå men också populära benämningar som derby d´taxeringskalendern samt derby d´vad kostar ett SL-kort?

Oavsett vad ni väljer att kalla detta regionsderby för så är matchen oerhört viktig för FC Sampierdarenese då det är serieledarna som kommer på besök.  IFK Lidingö BK har full pott efter tre omgångar och har smällt in 20 baljor på dessa möten varav 13 mål mot den förmodade seriejumbon FC Tolkarna.

Efter att FC Samp helt enligt planerna förlorat premiären besegrades Kungsholms FK med 2-0 borta på Essinge IP efter mål av flickidolerna Johan Dahlberg och Christoffer Hemmilä. Den sistnämnde, tillika Rick Astley-kopian, var för övrigt briljant i sin nya roll som central mittfältare.

Möjligtvis borde segersiffrorna varit större men FC Samp lämnade Stora Essingen med tre poäng och förhållandevis väldigt bra lir.

Inför helgens match har det som vanligt dividerats i vilket matchställ FC Sampierdarenese ska ställa upp i. Sedan grundandet hösten 2012 har FC Samp presenterat fler olika matchställ än vad som hade ansetts normalt i till och med en etablerad Serie A-klubb. För att tillgodose styrelsens, full rimliga krav för övrigt, önskan om ett perfekt materialistiskt uppträdande är det således smartast att packa ner samtliga tolv matchtröjor, tolv matchshorts (uttalas ”tjååårtz” enligt det lingvistiska geniet Viktor Morgården) och tolv matchstrumpor.

Lördagens matchtrupp ser ni i den fina grafiken som finns inklistrad i denna införrapport. Men vi noterar med glädje att de två livsnjutarna Jens Gåvan Gustafson och Niclas Bergh finns med i truppen. Söder-duons närvaro är ju en garanti för artisteri på hög nivå.

För att plocka poäng av serieledarna från Lidingö kommer det att krävas defensiv disciplin och lite magi från vissa herrar. Förutsättningarna för att det ska infrias finns onekligen i lördagens matchtrupp.

Som vanligt hälsar FC Sampierdarenese vänner, familjemedlemmar, hundägare, aktiesparare och framförallt näringsidkare varmt välkomna ut till Djursholms IP.

FC Sampierdarenese – IFK Lidingö BK

Datum: 13 maj 2017
Avspark: 17.15
Arena: Djursholms IP
Domare: Senad Begic