Herrar 7 E - 2017 
juni 20, 2017, 20:00
Gärdets FF
2 - 0
FC Samp
Enskede IP
FC Sampierdarenese

Match referat

Efter den numera kända ”Visslingsmatchen” mot FC Tolkarna förra fredagen så var förhoppningarna stora inför vårsäsongens sista match mot Gärdet.  3 poäng och tabelläget skulle se fint ut inför omstarten i augusti. Den trupp som var inkallad var en ljuvlig blandning av artisteri, rutin, skicklighet och fysik.  Uppslutningen kring laget var imponerande denna tisdagkväll på Enskede IP.

Matchen skulle bli helt annat än enkel. Gärdet hade mönstrat sin bästa trupp för säsongen och började med en hög press och snabba spelvändningar. Vi fick aldrig fast bollen ordentligt på mitten och vi avslutade inte våra anfall.  Rosen i mål tvingades till några fina ingripanden efter bara några minuter. Efter ca 20 min hade moståndarna skjutit i ribban, haft två genomlöpningar samt en och annan farlig hörna.  Kring 30:e minuten så fick de hål på oss och det var inte oväntat. Det låg i luften. Hur som helst som trappade vi på och hängde inte med huvudet. Några härliga sulfinter + en tunnel och en tvåfotare av Pojken Från Listerlandet, Pälle, gav oss alla en liten boost på sidan av planen och grabbarna på plan fortsatte framåt.  Vår blonde brasse Simao Eriksson försökte några gånger på sin kant tillsammans med Ekwall och Özz höll tempot på sin kant och i mitten styrde och ställde Il Regalo Jensa Gustavsson tillsammans med Markus Johannesson.  Längst fram gnuggade Nicke B och Thomas L på bra. Backlinjen med Salsa/Herman tryckte på och pigga byten på mitten och i backlinjen gjorde att vi höll någorlunda jämna steg.  Lite smågrinigt blev det under sista delen av första halvlek då den unge domaren hade en tendens att blåsa alltför ofta och samtidiga ha en taskig attityd. Tyvärr.  Han lär sig…

Signifikativt för hela vårsäsongen var en situation precis innan paus då bollen for omkring i en stökig situation framför deras målvakt och det var en massa spelare i vägen och det var motlägg och skott som täcktes m m… Inte ens en stolpe fick vi eller rull på mållinjen. Det var en så talande scen för hela våren. Ingen tur alls!

Andra halvlek började på ett annat sätt. Vi kom ut med huvudet högt och nya krafter.  Mister Büman (som vanligt elegant klädd) ändrade lite och lyfte upp Habo-sonen Herman på topp och flyttade ned Viktor ”Carbonara” Morgården från anfallet till backlinjen.  Vi spelade lite mer rakare och vi försökte verkligen lyfta upp laget.  Matchen stod och vägde men Gärdet stod upp bra och deras målvakt spelade säkert. Eftersom vi lyfte laget och ibland blev lite långa så rann Gärdet igenom några gånger men backlinjen klarade sig bra och Rosen agerade tryggt längst bak. Salsa hade dessutom några vältajmade brytningar. Vi hade en farlig frispark av Gåvan och några halvchanser men vi fick verkligen inte till det.  I den 70:e min fick Viktor sitt andra gula kort och vi blev en man kort. Markus Johannesson gick ned i backlinjen och styrde och ställde på bra.  Vi tryckte på och försökte verkligen men i den 81:a min kom ridån ned framför oss då de gjorde 2-0. Luften och bensinen började sina men vi gav aldrig upp utan vi körde på fram till slutsignal.

Synd att vi inte riktigt fick till det denna kväll. Nu är det paus (ofattbart att sluta när det är som bäst att spela) och vi drar igång Samp-maskinen i augusti.  Dock tränar vi på hela juli!

Nya tag och hösten är ju vår tid!!!!!!!!

Matchens lirare: Jens Il Regalo Gustavsson

Övriga plus: Tobias Rosvall, Håkan Salsa Karlsson, Simao Eriksson.

Uppställning

Namn GLS AST Kort
30 (Ej aktiv) Tobias Rosvall
2 (Ej aktiv) Janne Petterson
4 (Ej aktiv) Markus Johannesson
Gult Kort
Gult Kort
Rött Kort
41 (Ej aktiv) Simon Bank
48 (Ej aktiv) Håkan Karlsson