Herrar 7 E - 2016 
augusti 27, 2016, 17:30
FC Samp
4 - 0
Kronobergs BK
Djursholms IP
FC Sampierdarenese

Match referat

Kronobergs BK har under åren varit något slags spöke för FC Samp. Av någon anledning har tidigare matcher mot ”Kronis” alltid slutat i diverse skitmatcher och osannolika uddamålsförluster.

Det skulle det bli ändring på.

Efter förra helgens övertygande insats mot seriesuveränerna Torstens Lärjungar var svansföringen i laget hög och instruktionerna på förhand från Kviborg blev därefter: Spela som Bayern München så kommer vi vinna.

Och matchbilden var inledningsvis som det brukar vara på Allianz Arena, total dominans från Bayern München och en trygg 2-0-ledning (i den här metaforen är alltså FC Samp Bayern München och Allianz Arena är Djursholms IP).

Det började med att Javi Martinez (Henke Söderlund) skickade in en frisparksretur och gav hemmalaget precis den drömstart som man önskat sig. Och när Bixente Lizarazu (Simon Eriksson) inledde med en Jay-Jay Okocha-sulfint (!) och avslutade med att raka in 2-0 efter att drömanfall så kändes matchen i princip avgjord.

Resten av matchen blev inte speciellt spännande och Samp fick en bekväm resa mot tre poäng. Thomas Struntz (Christopher Kviborg) slog en hörna som motståndarna styrde in i eget mål och Ivica Olic (Tolga Duran) satte 4-0, i övrigt hade Samp full kontroll på tillställningen.

Samtliga Sampspelare stod för storstilade insatser, det var längesen Samp vann en match lika klart och övertygande. Det var ungefär så som Bayern München brukar vinna sina matcher. Ett hedersomnämnande ska också tillägnas Christer Öberg som höll nollan och var så vansinnigt säker att han hade konkurrerat ut såväl Manuel Neuer som Oliver Kahn.

Nästa omgång är det Makkabi som står för motståndet, söndagen den 4 september på Stadshagens IP. Forza Samp!

Matchfakta
FC Sampierdarenese – Kronobergs BK 4-0
1-0 Söderlund (O. Eriksson)
2-0 S. Eriksson (Söderlund)
3-0 Självmål
4-0 Duran (Gåvan)

Gula kort: Kris Muppetto(!)

Uppställning

Namn GLS AST Kort
48 (Ej aktiv) Håkan Karlsson
55 (Ej aktiv) Johan Ernheim
1
1 1
1
75 (Ej aktiv) Krister Lundström
Gult Kort
1
24 (Ej aktiv) Olle Eriksson
1