Djursholms IP
FC Sampierdarenese

Match referat

Det var spelsugna spelare i FC Sampierdarenese som under söndagskvällen samlades för sin tredje match på sju dagar. För motståndet stod IK Makkabi som FC Samp väl känner till efter flera säsonger i samma serie.

Det var tre oerhört viktiga poäng som stod på spel för att hänga på Torstens Lärjungar i toppen av tabellen. Lagledningen befarade att matchen skulle bli tight och jämn då tidigare möten lagen emellan har varit jämna och ofta slutat med kryss eller uddamålsvinst för Samp.

Samp inledde matchen direkt med fint och tålmodigt spel och fick en kanonstart i inledningen av matchen med mål redan efter 5 minuter. Målskytt var en formtoppad Tolga Duran som efter en passning från Toofani kunde runda målvakten och göra 1-0, vilket Tolga inte skulle nöja sig med. När matchuret hade rullat upp till minut 66 fick Makkabis målvakt för fjärde gången hämta ut bollen ur egen målbur efter att Tolga dykt upp på rätt plats och tryckt in 4-0. Om Tolga hittade sin energi från den snickers som han åt före matchstart eller om det var från en rågad tesked med dunderhonung är oklart, men glödhet var han matchen igenom. Noterbart är att målvakt Tobias Rosvall stod för assisten till 3-0 målet efter en av många precisa utsparkar.

I den andra halvleken likt den första diktera Samp villkoren och det blev aldrig riktigt spännande. 5-0 gjorde Adam Pinthorp efter en något svagt ingripande av bortamålvakten, eller är det så att Pinthorp har lärt sig att få till träffen på 3000 :- bollarna från adidas så att de vobblar och ställer till det för bortamålvakterna?

Viktor Morgården punkterade matchen med sitt 6-1 mål i den 80:e minuten. Efter målet var det tydligt att de nya reglerna med sparade gula kort hämmade Mr Morgården då han denna gång behöll tröjan på kroppen vilket inte hör till vanligheterna – i alla sammanhang.

Det blev tillslut en kassaskåpssäker seger där Tolga Duran hade stor show men det var en mycket stark laginsats som låg bakom segern. En enorm trygghet från målvakt och försvar spred sig framåt i planen matchen igenom och hela laget ska ha stort beröm för genomförandet av matchen som innebär att Samp befäster andraplatsen i tabellen.