Djursholms IP
FC Sampierdarenese

Match referat

En dryg sex månader lång väntan var över och det hade äntligen blivit dags för vårt älskade FC Sampierdarenese att spela en seriematch igen. Precis som alltid när det vankas seriepremiär var förväntningarna stora och dom blev inte direkt mindre när 16-mannatruppen presenterades en dag innan match. I truppen fanns bland andra nyförvärven Tobias Rosvall och Simon Eriksson. Där fanns även Årets spelare 2015, Olle Eriksson. Och där fanns även backklippan och den store ledaren, Janne Pettersson.

Motståndarna, Tudor Arms FC, visst vi inte så mycket om mer än att dom hade vunnit sin första match med 6-1 och att dom var fysiskt starka på fasta situationer.
Och det var just en fast situation som skulle spräcka nollan i matchen. Efter ungefär 25 minuters spel fick Tudor Arms en frispark 15 meter utanför straffområdet. En perfekt slagen macka damp ner bakom vår backlinje och efter lite strul kunde motståndarna rulla in första målet i matchen.
Målet fungerade lite som ett uppvaknade och det tog bara 5 minuter innan repliken kom. Efter en hörna kom bollen tillbaka ut till Olle Eriksson ute på högerkanten och efter ett perfekt slaget inlägg kunde Jonas Dinnesen snyggt nicka in 1-1 inför sina två döttrar i publiken.
Sista kvarten av första halvlek dominerades av Samp och det var därför optimistiska tongångar i halvtidssnacket.

Tyvärr tog Tudor Arms tag i taktpinnen i andra halvlek och det var dom som skapade dom farligaste chanserna. Vi stack upp med lite farliga anfall emellanåt men vi lyckades aldrig få kontroll på matchen. Det var därför inte helt ologiskt att Tudor Arms gjorde matchens nästa mål i matchminut 70. Efter det började vi jobba oss in i matchen och skapa ett bra tryck. Men tyvärr lyckades en anfallare i motståndarlaget snappa upp en boll mellan vår backlinje och målvakt och vi kunde bara se på när ledningen utökades till 3-1 i matchminut 77.
Sista kvarten blev en kavalkad av långbollar in mot Tudors backlinje men vi lyckades aldrig suga fast bollen. Efter en hörna i minut 85 hade Farre en boll i ribban men närmare reducering än så kom vi inte.

Det var en besviket Samp som klev av planen efter att ha förlorat premiären med 1-3. Nu har vi 17 matcher kvar och nu ska vi börja jaga lagen i toppen! Nästa match spelas lördag den 7 maj mot SuS IF på Stadshagens IP. Då kommer vi göra debut i våra nya matchtröjor så den matchen får man inte missa. Kom till Stadshagen och stötta oss!

FC Sampierdarenese – Tudor Arms FC 1-3 (1-1)