Djursholms IP
FC Sampierdarenese

Match referat

Årets sista hemmamatch och näst sista omgången bjöd på ännu ett målkalas.

Det var under tisdagskvällen som SuS IF kördes över med klara 5-0. Våra motståndare kom till matchen med en mager bänk och en tydlig plan att försöka sätta sig i respekt från början.

En armbåge rakt i bakhuvudet på Hasse efter bara 5 min var startskottet på en rad fula satsningar. Bara några minuter efter armbågen i skallen fick Mehmet en sula på låret och kunde idag visa upp ett blått skoavtryck storlek 43 för sina kollegor på låret. Där och då borde domaren markerat med några ostskivor kanske salami men rättsskiparen såg för dagen ganska ointresserad ut och lät händelserna passera matchen igenom.

Ett imponerande fysiskt starkt SuS sprang som vildar och det syntes att de tycker att matcherna mot oss är årets höjdpunkt.

Men det krävs mer än elva orienterare för att vinna fotbollsmatcher. Samp bjöd på fint kortpassningsspel och när laget väl satte bollen i rullning kom också chanserna. SuS hängde inte med och såg mer och mer otajmade ut för varje minut som gick.

Efter 25 minuter steg han fram. La Liga-proffset Adam Pinnen Pinthorp som har ett fantastiskt facit i Samp. Pang boom 1-0 efter en pantenterad Ebenman-assist.

Sedan följde en rad chanser där Anton skapade mest och bäst. SuS stack bitvis upp med några skott men Janne stängde igen.

Strax innan halvtid i den 42a minuten fick Anton äntligen in bollen efter att missat ett par stekheta lägen.

I halvtid pratade coach om att fortsätta rulla bollen, undvika SuS vassa dobbar och göra fler mål. Sagt och gjort.

Bollen sattes i rullning direkt och SuS såg trötta ut efter sin imponerande press i första halvlek. De tog bara sju minuter innan det ringde för tredje gången. Herman Hansson smög upp från sin mittbacksplats och skarvnickade in 3-0 efter ett fint inlägg av Hussfelt.

Sex minuter senare stod Hasse för ännu ett stycke fotbollsporr när han knorrade in en frispark strax utanför straffområde. Susarna kunde inte göra någonting annat än titta på.

Strax därpå skulle kvällens sista balja komma signerad ingen mindre än den styva Adam Pinthorp efter framspelning av Tolga.

Ett stort plus till samtliga, men speciellt till Janne som höll nollan och motade de få farliga skott som SuS bjöd på.

Tack också till våra motståndare som kämpade väl och bjöd på bitvis fint presspel. Lycka till i säsongens sista match.

Vi ses på fredag när säsongen ska avslutas. Forza Lupi!