Stadshagens IP
FC Sampierdarenese

Match referat

Söndagen bjöd på strålande solsken och det var så pass varmt att Özz Nujen spelade i kortbyxor.

Ännu en gång intog FC Samp klassiska Stadshagens IP och denna gång för ett viktigt möte mot Makkabi. För att nå målet om den uttalade andraplatsen var det bara seger som räknades.

David Fjäll debuterade som målvakt men han skulle få en rätt lugn tillställning att bevittna. Trots fint spel från FC Sampierdarenese så var det Makkabi som tog ledningen. Ett hårt långskott med stökig (Fjälls favoritord) skruv ställde nyss nämnde målman.

Men känslan av panik uteblev i paus, spelet såg bra ut och känslan var att det skulle lossna i den andra halvleken. Känslan fick rätt.

Det dröjde inte många minuter innan Farzad Nouri, kung som vanligt inne i boxen, plockade ner en lyra från Kviborg och smällde in 1-1. Dessförinnan hade popsnöret Christoffer Hemmilä dragit en vad och Samp-bänken såg oroväckande tunn ut i form av manskap.

1-1-målet gav rejält med energi åt FC Samp som nu på allvar jagade ett ledningsmål. Det skulle inte dröja länge innan så också blev fallet. Detta trots att Özz Nujen gjorde sitt yttersta för att förhindra målet då han mitt i ett brinnande Samp-anfall ville byta ut Kviborg. Den sistnämnde vägrade, naturligtvis, och slog därefter hörnan som Matte Büman med pondus nickade in i mål.

Men matchens prestation stod Hans Ebenman för när han på en andraboll efter en hörna drog till direkt från över 30 meter. Skottet via ribban och in, ett världsklassnummer från mannen med den giftiga vänstern.

Makkabi var nu ett slaget lag och Samp kunde på slutet defilera via två ytterligare mål från Tolga Duran, assisterad i tur och ordning från Benjamin Toofani samt Mehmet Yilmaz. I ärlighetens namn kunde Samp gjort ytterligare ett par mål framåt men istället avslutades matchen med att Makkabi fick en reducering från straffpunkten. David Fjäll hade inför matchen till allas skräck utlovat ännu en tunnel. Men denna gång som målvakt misslyckades cirkuskonsterna varpå Fjäll rev ner en spelare istället. I detta skede var matchen redan vunnen och trepoängaren därmed säkrad.

***

* För ovanlighetens skull nätade inte Olle Eriksson!
* Mittbacksparet Matte Büman och Ulf Åkerström spelade hela matchen och var ett imponerande bra block.
* Sakarias Grillhammar framstår alltmer som en utmanare till Viktor Morgården gällande överlägset spel i luftrummet.
* Hans Ebenman och Krister Lundström delade vespa på vägen hem. Ett vackert par.
* Med två omgångar kvar kan FC Samp fortfarande vinna serien!

1-1 Nouri (Kviborg)
1-2 Büman (Kviborg)