FC Samp
Stadshagens IP
FC Sampierdarenese

Match referat

FC Sampierdarenese besegrade under lördagen seriejumbon Storkyrkopojkarna med svindlande 14-1, FC Samps största segermarginal någonsin (tidigare rekordet var 10-0-segern mot Somalia United förra säsongen).

FC Samp, stärkta efter förra helgens sköna seger mot Azzurri, kom till spel med en vanvettigt offensiv trupp och det dröjde inte många minuter innan första målet kom genom Christopher Kviborg. När alla sedan undrade vem som skulle göra nästa Samp-mål så lyckades Storkyrkopojkarna få till en kvittering ur ingenting.

Men, det här var inte en match Samp skulle förlora. Özz Nûjen gjorde höstdebut och firade det genom att skicka in matchens snyggaste mål när han dämpade en millimetercross från Mehmet Yilmaz  på bröstet och drog till med högern.

Men Kurdernas Maradona var inte nöjd med bara ett mål utan gjorde även ett till innan pausvilan. Däremellan hade den första halvlekens stora spelare Jonas Widengren hunnit med att spela fram undertecknad till ett mer eller mindre öppet mål.

En 4-1-ledning i paus kändes i underkant, det fanns mer att hämta ur FC Samp denna dag. Andra halvlek blev således en målmässig explosion. Farzad Nouri petade in ett Pippo Inzaghi-mål efter 15 sekunder i andra halvlek och därefter fortsatte det.

När halvleken var över hade Samp gjort tio mål på 45 minuter och en rekordseger var ett faktum. En odiskutabel seger och en avsevärd förbättring av målskillnaden som kan bli guld värd när serien drar ihop sig.

Noterbart från matchen:
* Özz tvättade bort sin stämpel som slarver genom att dels spela match i kortbyxor för en gångs skull men framförallt genom att låna ut ett par vita extrastrumpor till Fjäll.
* Kiisk och Fjäll, som enligt egen utsago är två av Sveriges sämsta huvudspelare, vann FLERA nickdueller.
* Hussfelt, som var kallad till truppen, kastade in handduken timmen innan matchstart pga “ont i kroppen”…