Herrar 7 E - 2015 
maj 31, 2015, 20:00
AC Azzurri
2 - 2
FC Samp
Stadshagens IP
FC Sampierdarenese

Match referat

Ett antal hundra mil ifrån landet som ser ut som en hästsko spelades i går ett Italien-inspirerat derby på Stadshagens IP. FC Samp tog sig an AC Azzurri i ett möte som skulle bli högdramatiskt, och sluta med en poäng vardera.

Med fem raka segrar och ett skönlir utan dess like i senaste matchen var det ett harmoniskt och hyperladdat FC Samp som möttes upp inför det italienska Stockholmsderbyt mot AC Azzurri. Vissa hade svårt att hålla nerverna i styr kvällen innan, och nog osade det en del bakfylla över den samlade truppen på Stadshagen.

Inte minst hos säsongsdebuterande Özz Nûjen, som kvällen (och natten) innan firade in klivet över 40-strecket genom att bli hånad av kamrater. Hånen fortsatte på Stadshagens IP, framför allt från honom själv, när han vägrade spela i shorts (även om det inte hade synts någon skillnad, som Ekwall snällt påpekade).

På pappret var det ett starkt FC Samp som radade upp sig men under den första halvleken var det en stjärna som lös klarare än någon annan: Lasse Löfving. Azzurri kommer drömma mardrömmar om spökmålvakten genom hela livet efter hans parader. Den ena var dessutom livsavgörande för FC Samps 1-0-mål.

Efter en frilägesräddning lyckades Azzurri ändå få ta på bollen – något som Matte Büman kort därefter satte stopp för. Och resten är, eller åtminstone kommer bli, historia i FC Samp. Büman – hunden, pumpa och numera även Ronaldinho kallad – snodde åt sig bollen med en elegant brytning. Därefter snurrade han upp både en och två motståndare på första parkett innan han serverade Olle Eriksson i djupled. En otrolig aktion som förstås kulminerade när herr Eriksson rullade in ledningsmålet.

När Olle själv fick lämna planen helt tröttkörd i mitten av första för att låta Nûjen göra säsongsdebut i långbyxor var skyttekungen tydlig med att ”det är skönt att även vi kan göra oförtjänta mål ibland”.

1-0-ledningen stod sig till paus – ett resultat FC Samp ska vara nöjda med.

Början på andra blev däremot mardrömslik. Coach Kviborg varnade om att täta ihop lagdelarna och hjälpa varandra bättre på planen. Ändå lämnades Löfving tämligen ensam och kunde inte göra mycket åt saken när Gli Azzurri inte bara kvitterade, utan kort därpå även tog ledningen.

Resten av andra halvlek blev en svår historia, där FC Samp försökte flytta upp positionerna utan att lyckas nämnvärt. Löfving storspelade i målet och höll siffrorna nere, och Hasse Ebenman kom undan med blotta förskräckelsen när slapp undan ett blodrött kort när han kapade en friställd Azzurri-spelare.

I stället var Ebenman och hans försvarskollegor högst inblandade i den anstormning som till slut blev under sista delen av matchen. Coach Kviborg tog det viktiga beslutet att kasta upp Viktor Morgården som centertank för att vinna luftdueller och bita fast bollen högt, och efter tio minuters halvdant prickskytte träffade till slut bollarna på Morgårdens skalle. Det skapades ett par höjdarlägen – men bollen gick inte FC Samps väg. Förrän i sista minuten.

Efter en ny långboll upp mot Morgården & kompani petades bollen fram till Patrick Ekwall. Spelaren med nummer 50 på ryggen vägrade trycka till bollen, utan placerade bekvämt in bollen via målvakstouch. 2-2 på tavlan, och matchen blåstes av därefter.

Summa summarum kan vi konstatera att det oavgjorda resultatet mer kändes som en seger i efterhand. FC Samp gjorde ingen storstilad insats men visade moral och laganda vilket till slut gav en pinne.

Poängtappet betyder att Samp, efter sju spelade omgångar, parkerar som tabelltvåa med 17 inspelade poäng, två pinnar bakom Tekniska. Nu återstår två livsviktiga matcher innan sommaruppehållet. Forza Samp!

AC Azzurri – FC Samp 2-2 (0-1)

0-1 Olle Eriksson (Büman)
2-2 Patrick Ekwall (Morgården)

Ostskivor: Hasse Ebenman, Jonatan Eriksson och Matte Büman

Uppställning

Namn GLS AST Kort
1 (Ej aktiv) Lasse Löfving
Gult Kort
Gult Kort
55 (Ej aktiv) Johan Ernheim
1 Gult Kort
1
1
75 (Ej aktiv) Krister Lundström
24 (Ej aktiv) Olle Eriksson
1